Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2021,
6.19

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

5

Natisni članek

vino Toskana prevara Sting

Petek, 20. 8. 2021, 6.19

2 leti, 8 mesecev

Sting razkril, kako so ga ogoljufali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

5

Sting | Foto Reuters/Guliverimage

Foto: Reuters/Guliverimage

Priljubljeni britanski pevec je pred kratkim razkril, kako so ga z majhno lažjo pretentali, da je kupil posest v Italiji, veliko 365 hektarjev. Prevaro je obrnil sebi v prid, saj je na zemljišču začel pridelovati vino, s katerim je dosegel neverjeten uspeh.  

Znani britanski glasbenik Sting je že od leta 1999 lastnik velikega posestva iz 16. stoletja v osrčju Toskane, poroča Daily Telegraph. Pevec z ženo Trudy Styler tam proizvaja vrhunska vina, pred kratkim pa je razkril, da so bili njegovi začetki v Italiji polni presenečenj. 

Sting, ki je odraščal v delavski družini, se ob nakupu posestva ni spoznal na vina. Nekdanji lastnik 365 hektarjev velikega zemljišča je zvezdniku ponudil "eno najbolj cenjenih italijanskih vin", ki ga je predstavil kot svoje. Pevec je šele po nakupu ugotovil, da vino s posestva ni prav nič posebnega. 

Britanski zvezdnik se nekoč ni spoznal na vina.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Britanski zvezdnik se nekoč ni spoznal na vina. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Nepremičnina nama je bila zelo všeč, čeprav je bila v ruševinah," se dogodka spominja priljubljeni pevec. "Lastnik me je vprašal, ali želim okusiti vino, pridelano na posestvu. Bilo je odlično, zato me je prepričal, da sem kupil tudi vinograde. Šele kasneje sem spoznal, da nama ni ponudil svoje vina, temveč barolo, ki velja za eno najboljših italijanskih vin," je razkril za italijansko revijo Sette.

"Na posestvu so naju obiskali družina in prijatelji," je nadaljeval 69-letni zvezdnik. "Ko sva jim postregla z vinom s posestva, sem videl enega od gostov, kako je vino iz kozarca zlil v gredo," je priznal Sting in pojasnil, da se je takrat odločil, da bo v svojih vinogradih začel pridelovati kakovostno toskansko vino. 

Z vinom dosegel neverjeten uspeh 

Trdo delo pevca v preteklih letih se je obrestovalo. Leta 2016 je bilo eno izmed njegovih vin, rdeče vino Sister Moon, poimenovano po pesmi, uvrščeno na seznam stotih najboljših vin v Italiji.

Pevec z ženo prideluje vina, ki žanjejo uspehe.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pevec z ženo prideluje vina, ki žanjejo uspehe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Druga vina, ki sta jih pridelala skupaj z ženo, sta poimenovala When We Dance (Ko plešemo, op. p.), Message in a Bottle (Sporočilo v steklenici, op. p.) in Baci Sulla Bocca (Poljubi na ustnicah, op. p.).

"Nihče iz moje družbe ni pil vina. Videli smo ga le v filmih," je pojasnil slavni glasbenik in povedal, da so pili le pivo, česar si zdaj ne more več predstavljati. Poleg vina danes na posestvu pridelujejo med in olivno olje. 

Preberite tudi:
Trendi Sting: Mislim, da nisem dober oče
Trendi Dopust pri Stingu za sedem tisoč evrov na teden
bogati otroci na instagramu
Trendi Bogataši, ki želijo svoje otroke vzgojiti v "normalne ljudi"
Ne spreglejte