SiolNET. Trendi Svet znanih
3,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Starši Melanie Trump postali državljani ZDA #video

3,24

termometer

Starši prve dame ZDA Melanie Trump so v New Yorku opravili izpit za državljanstvo in danes tudi slovesno zaprisegli, je sporočil družinski odvetnik prve dame Michael Wildes. Viktor in Amalija Knavs bosta tako poleg slovenskega kmalu dobila še potni list ZDA.

Štiriinsedemdesetletni Viktor in 73-letna Amalija sta doslej v ZDA živela pri hčerki in njenem možu, 72-letnem Donaldu Trumpu, kot tujca z dovoljenjem za delo in prebivanje oziroma tako imenovano zeleno karto. Ta jima je zagotavljala podobne pravice kot ameriškim državljanom razen volilne.

Sicer še ni jasno, kje natanko bosta oče in mati prve dame živela in se registrirala kot volivca, saj ima Trump svoje nepremičnine med drugim v New Yorku, New Jerseyju in na Floridi.

Če bi se uresničile vse predsednikove zahteve o priseljevanju v ZDA, Viktor in Amalija Knavs ne bi dobila državljanstva. Trump želi namreč med drugim ukiniti tako imenovano "verižno priseljevanje", torej, da nekdo dobi državljanstvo zaradi sorodstvenih vezi z državljanom ZDA. Melania Trump je ameriška državljanka od leta 2006.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin