Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

amputacija okužba ECMO Koronavirus Nick Cordero

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 20.30

3 leta, 12 mesecev

Igralčeva žena o amputaciji noge: Morala sem izbrati življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Amanda Kloots, žena kanadskega gledališkega, filmskega in televizijskega igralca Nicka Cordera, je dala prvo izjavo za javnost, potem ko so morali 41-letnemu zvezdniku zaradi zapletov ob prebolevanju bolezni covid-19 amputirati nogo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AK! ⭐️ (@amandakloots) on

Že tri tedne mineva, odkar se je kanadski zvezdnik Nick Cordero zaradi zapletov ob prebolevanju okužbe z novim koronavirusom znašel v bolnišnici. Ker se mu je stanje močno poslabšalo, so ga zdravniki morali priključiti na respirator in na napravo ECMO – zunajtelesni krvni obtok z oksigenacijo krvi.

To napravo imamo na voljo tudi pri nas v Sloveniji. Več o njej preberite TUKAJ.

koronavirus simbolična fotografija
Novice Koronavirus: med umrlimi v Sloveniji več žensk. Testiranje se je že začelo. #video

Naprava mu je rešila življenje, a zapletov ni bilo konec

"Na napravo ECMO so ga priklopili zato, da bi mu rešili življenje. In, hvala Bogu, mu je to res rešilo življenje. A včasih se lahko pri uporabi te metode pojavijo nekatere težave s krvjo in pri njem so se pojavile v nogi," je po tem, ko so Corderu amputirali nogo, za oddajo Today povedala Amanda Kloots, ki sicer moževe oboževalce prek Instagrama redno obvešča o njegovem zdravstvenem stanju.

Amanda je še dodala, da se je preprosto znašla pred težko odločitvijo, a da časa za neodločnost ni bilo. "To je bila točka, ko je bilo treba izbirati med življenjem in nogo, in morala sva izbrati življenje. Jaz sem izbrala življenje," njeno izjavo za Today še povzema portal Hollywood Reporter.

Znaki okužbe so se pri igralcu začeli kazati na začetku marca, konec meseca pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. V bolnišnico so ga sprejeli prvega aprila.  | Foto: Getty Images Znaki okužbe so se pri igralcu začeli kazati na začetku marca, konec meseca pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. V bolnišnico so ga sprejeli prvega aprila. Foto: Getty Images

Družbena omrežja ji pomagajo prebroditi težke čase

Nick je namreč že dlje časa v umetni komi, zato odločitve o njegovem zdravju sprejema Amanda. Ta možu na mobilni telefon tudi redno pošilja videoposnetke sebe in njunega 10-mesečnega sinka Elvisa, da ne bi ničesar zamudil. Amanda namreč želi, da Nick, ko se zbudi, vidi vse, kar sta s sinkom počela v karanteni in v času, ko sta čakala, da se spet vrne k njima.

Prav tako vsak dan ob isti uri skupaj s sledilci na Instagramu poje in pleše na Nickovo pesem, pri čemer uporablja ključnih #wakeupnick, kar v prevodu pomeni: zbudi se, Nick. "Odkrito, to mi pomaga, da preživim vse to. Ljudje z vseh koncev sveta, ki jih sploh ne poznam, se mi pridružijo vsak dan ob treh popoldne, da zapojejo njegovo pesem, da nas lahko sliši," je še povedala.

Nick Cordero
Trendi Filmski igralec po boju s covid-19 morda ne bo več hodil
Nick Cordero
Trendi Igralcu bodo po okužbi s koronavirusom amputirali nogo
Ne spreglejte