Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2023,
12.00

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

Natisni članek

Slovenija Turčija družina Žiga Dimec Adrijana Dimec

Četrtek, 12. 10. 2023, 12.00

6 mesecev, 2 tedna

Slovenska vplivnica in košarkar morala sprejeti težko odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76
Adrijana Dimec | Oktobra lani sta se Žiga in Adrijana Dimec skupaj z otrokoma preselila na Japonsko, letos pa so morali družino zaradi šolanja najstarejšega sina in kariere očeta Žige razbiti, tako da so zdaj zdaj razpeti med Slovenijo in Turčijo. | Foto Mediaspeed

Oktobra lani sta se Žiga in Adrijana Dimec skupaj z otrokoma preselila na Japonsko, letos pa so morali družino zaradi šolanja najstarejšega sina in kariere očeta Žige razbiti, tako da so zdaj zdaj razpeti med Slovenijo in Turčijo.

Foto: Mediaspeed

Spletna vplivnica in podjetnica Adrijana Dimec ter žena slovenskega košarkarja Žige Dimca je zapisala, da je morala njihova družina sprejeti težko odločitev. Načrte, da bi letos končno skupaj zaživeli v Sloveniji, so morali opustiti.

Kot je na svojem profilu na Instagramu zapisala Adrijana Dimec, so se njihovi načrti, da bi kot družina skupaj zaživeli v Sloveniji, razblinili, ko je njen mož, slovenski košarkar Žiga Dimec, dobil in sprejel ponudbo turškega drugoligaškega kluba Mersin BSB. Pred tem je celotna družina skupaj živela na Japonskem.

"Naše življenje je vedno malo na glavo, ampak to, kar se je dogajalo v zadnjih mesecih, je bilo pa malo zunajserijsko tudi za naše standarde," je zapisala Dimčeva in dodala, da so julija v Sloveniji najeli hišo v okolišu, kjer je parcela, na kateri želita z možem postaviti hišo. Želela sta namreč, da bi njuna otroka že od začetka hodila v isto šolo in da ju vmes ne bi prepisovala iz ene v drugo.

Odločujoči dejavnik ni bila druga kultura in popolno nasprotje Japonske, ampak nekaj drugega

Kmalu po koncu svetovnega prvenstva, na katerem je zaigrala tudi Slovenija in osvojila sedmo mesto, je slovenski reprezentant Žiga Dimec dobil klub v Turčiji in tudi ponudba se je mladi družini zdela krasna: mediteransko mesto ob morju, super za tujce, poceni življenje, hrana, angleške šole, stanovanje s tremi spalnicami itd. "In midva se seveda odločiva, da s takimi okoliščinami ne bomo ločevali družine in gremo vsi skupaj," je zapisala. A okolje v Turčiji je bilo v primerjavi z Japonsko pravo nasprotje, saj v Turčiji vlada večji kaos, standardi čistoče so nizki, prav tako občutek varnosti, poleg tega pa bi se morali privaditi na povsem drugo kulturo in religijo.

A, kot je nadaljevala Dimčeva, to ni bil glavni razlog za ločitev družine. To je bila šola oziroma šolanje starejšega sina v Turčiji. "Čeprav smo že pred pristankom bili v stiku s šolo, ki naj bi jo obiskoval, in je bilo rečeno, da je pouk v angleščini, so nam potem na lokaciji povedali, da vseeno želijo, da Maks bere in piše v turščini. Šola je (prvi razred) devet ur na dan, šestkrat na teden (tudi sobote)," je zapisala.

Zaradi šole sta se zakonca odločila ločiti družino

A se zakonca Dimec glede na to, da bi take vrste šolanje trajalo okoli pol leta, nista mogla sprijazniti s tem, da bi sina mučila s tovrstnimi okoliščinami, saj sta v njem videla velik odpor. Odločila sta se razbiti družino in sklenila, da srečo otrok postavita na prvo mesto ter da ju njuna mama odpelje nazaj v Slovenijo, kjer bosta obiskovala šolo ter vrtec, ob vsaki priložnosti pa bodo leteli iz Slovenije v Turčijo. "Ni idealno, ampak vse življenje je sprejemanje kompromisov," je še zapisala Dimčeva.

Očeta Žigo so še pospremili na prvi tekmi sezone in se po zeleni luči za šolanje v Sloveniji odpravili v domovino. Dimčeva odločitve, da se je z otrokoma vrnila v Slovenijo, očitno ne obžaluje, saj je v eni izmed zadnjih zgodb zapisala: "Vsi dvomi o tem, ali sem storila prav ali ne, so izginili, ko sem zjutraj na terasi spila prvo kavo. Čista sreča."

Žiga in Adrijana Dimec (prej Brečko) sta se poročila leta 2018 na gradu Štanjel, skupaj pa imata dva otroka – petletnega sina Maksa in triletno hčerko Auroro.

Preberite še:

Adrijana Dimec
Trendi Žena slovenskega košarkarja: Ko so omenili selitev na Japonsko, me je zvilo v želodcu
Adrijana Dimec
Trendi Družina slovenskega košarkarja nazaj v Sloveniji, Dimec ostal na Japonskem #foto
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija SP 2023 Zoran Dragić Žiga Dimec
Sportal Slovenski reprezentant tik po koncu SP do nove "službe"
Ne spreglejte