Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2013,
10.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

teden mode družabna kronika

Sreda, 10. 4. 2013, 10.50

8 let

"Simona Lampe je zmagala z mešanico Sherlocka Holmesa in Harryja Potterja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za nami je drugi večer ljubljanskega tedna mode, pri znanih obrazih domače scene pa smo preverili, kateri oblikovalci so nanje naredili največji vtis.

Drugi dan Philips Fashion Weeka je bil v znamenju mladih oblikovalcev, na glavni večerni reviji pa so se predstavili Urša Drofenik, Mojca Celin, Simona Lampe in Irena Funduk.

Plesno novinarko, voditeljico in umetnostno kritičarko za ples Barbro Drnač je presenetila dolžina revije, saj so na večerni reviji svoje kolekcije za prihodnjo jesen in zimo predstavili le štirje oblikovalci. Med njimi se najbolj najde v kreacijah Simone Lampe. "Najbolj všeč mi je bila Simona Lampe, ki je zmagala z mešanico Sherlocka Holmesa in Harryja Potterja. Zanimiva se mi je zdela tudi Irena Funduk, ima nekaj kosov, ki bi jih imela za v omaro, oziroma za na cesto, v omari je že tako preveč vsega. Z revijo sem zadovoljna, mogoče pa manjka malo več … več pestrosti."

Barbra je tudi tokrat nosila nakit Barbare Germ, brez katerega, pravi, sploh ne gre nikamor več, suknjič pa ji je za rojstni dan podarila oblikovalka Mojca Makuc.

Ker jabolko ne pade daleč od drevesa, se je v kolekcijo Simone Lampe zaljubila tudi Barbrina hči Tereza Poljanič, ki trenutno ustvarja modni blog Teresamisu, sicer pa se je podala tudi v napovedovalske vode. "Najbolj me je navdušila Lampetova s Sherlockom, všeč so mi visoki pasovi in oxfordski stil."

Tereza je nosila srajco Sofie D'Hoore, krilo mlade oblikovalke Ive Katalenič, zanimivo torbico znamke Natalie Design in, kakopak, steklen nakit Barbare Germ.

Od Simone Lampe k privrženkama Urše Drofenik Nekdanji misici Iris Mulej so bile najbolj všeč kreacije Urše Drofenik, ki ima po njenem mnenju največ glamuroznih toalet, ki bi si jih želela kdaj obleči tudi sama. Njena večerna oprava je spominjala na eksotično Pocahontas, sicer pa pravi, da je ciljala na bolj "luškano in preprosto" opravo.

Tudi glasbenica Alya se navdušuje nad kolekcijo Urše Drofenik: "Všeč mi je, da kreacije ostajajo elegantne, zelo sta mi všeč material in izdelava." Alyo običajno sicer oblači Nina Šušnjara, na tokratno revijo pa ni oblekla dizajnerskih oblačil, ampak se je odločila za bolj preprost, a še vedno simpatičen stajling.

Ne spreglejte