Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Leonardo DiCaprio dražba

Sobota, 25. 5. 2013, 9.16

8 let

Rus za 1,2 milijona evrov kupil polet v vesolje z DiCapriom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralec Leonardo DiCaprio in ruski nepremičninski mogotec Vasilij Kljukin bosta med prvimi tisočimi izbranci, ki bodo odpotovali v vesolje.

V sklopu filmskega festivala v Cannesu je potekala 20. dobrodelna slavnostna večerja ameriškega združenja za boj proti aidsu amfAR z nenavadno nagrado. Družba Virgin Galactic poslovneža Richarda Bransona je namreč ponudila izlet v vesolje z igralcem Leonardom DiCapriom. Na dražbi je ponudba dobila neverjetno ceno: 1,2 milijona evrov.

Igralka Sharon Stone, ki je vodila dražbo, je razložila, da se bo zmagovalec tri dni z igralcem usposabljal v Mehiki, preden bo Virgin Galactic odletel v vesolje.

"Nimate vsak dan priložnosti, da bi s čednim igralcem poleteli v vesolje," je Sharon v smehu razložila drago priložnost.

Zmagovalec dražbe je bil ruski nepremičninski posrednik Vasilij Kljukin, ki živi v Monaku. Poleg glavne nagrade je kupil tudi zlato verižico z diamanti za 400.000 evrov.

"Že od nekdaj sem si želel poleteti v vesolje. Rad bi bil malce pogumnejši, a najprej bom moral nehati kaditi," je povedal Vasilij.

Na dražbi so prodali še vstopnice za različne hollywoodske dogodke, sliko Damiena Hirsta, družinski portret z Annie Leibovitz, priložnost za igranje v štirih filmih ter zasebni nastop Simona Le Bona in Johna Taylora, članov skupine Duran Duran. Na celotni dražbi so zbrali kar 25 milijonov evrov.

Dražbe so se udeležili igralca in člana žirije v Cannesu Nicole Kidman in Christopher Waltz, pevki Kylie Minogue in Janet Jackson ter igralci Adrian Brody, Jessica Chastain in Goldie Hawn.

Shirley Bassey je zapela pesem Goldfinger, zaigrala pa je britanska pop skupina Duran Duran.

Ne spreglejte