Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
10.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

Natisni članek

Euro 2016 Z družino na poti počitnice Siol z vami na dopustu Ugljan Ivan Rakitić Plažnice

Petek, 1. 7. 2016, 10.29

6 let, 6 mesecev

Razkošna vila na Jadranu, v kateri dopustuje zvezdnik Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

Rakitić na morju

Namesto na Hvar se je hrvaški nogometni reprezentant in vezni igralec Barcelone odpravil na otok Ugljan.

Hrvaškim nogometnim reprezentantom so se letošnje poletne počitnice začele prej, kot so načrtovali še pred nekaj tedni, saj so jih že v osmini finala porazili Portugalci.

Po odhodu iz Francije se je večina moštva že odpravila na dopust, tudi eden najbolj znanih članov reprezentance, vezni igralec Barcelone Ivan Rakitić. Tisti, ki naj bi letos na hrvaško obalo pripeljal svojega kolega Lionela Messija, a je ta načrt, potem ko so zanj izvedeli mediji, padel v vodo.

To so najlepše hrvaške plaže - po izboru Hrvatov

Tako je Rakitić z družino napovedal, da odhajajo na počitnice:

Rakitić se seveda obisku Jadrana ni odpovedal. A za dopust ni izbral Hvara, temveč drug, veliko manj razvpit in obljuden otok - Ugljan pri Zadru.

Zvezdniškega gosta je razkrilo lokalno turistično društvo, ki mu je na Facebooku izreklo dobrodošlico, kmalu zatem pa so se na otok nagnetli fotografi in novinarji, ki zdaj spremljajo vsak korak Rakitića, njegove žene Raquel Mauri in njunih hčerk.

Prav tako so hrvaški mediji že do podrobnosti raziskali in popisali vilo v vasici Čeprljanda, kjer se je nogometaš namestil. To je Vila Maria v Čeprljandi, ki jo je leta 1925 zgradil tamkajšnji zdravnik, v tistem času edini zdravnik na dalmatinskih otokih.

Leta 2007 je vila doživela popolno prenovo. Ima 350 kvadratnih metrov, obkroža pa jo zelen vrt s palmami in cipresami ter, seveda, ograja, ki poskrbi za zasebnost gostov, za vsak primer pa je opremljena tudi z nadzornimi kamerami in alarmom.

Prenovljena vila iz leta 1925, v kateri dopustuje Ivan Rakitić. | Foto: Domus Gradnja Prenovljena vila iz leta 1925, v kateri dopustuje Ivan Rakitić. Foto: Domus Gradnja

V pritličju vile so dnevna soba, jedilnica in spalnica za goste ter kuhinja, ki vodi na ogromno pokrito teraso z žarom in džakuzijem. Iz dnevne sobe je medtem izhod na še eno teraso pred hišo, kjer je tudi bazen, medtem ko je morje od vile oddaljeno borih deset metrov.

Čeprav je vila od morja oddaljena borih deset metrov, ima Rakitićeva počitniška namestitev tudi lasten bazen, da lahko v vodnih radostih uživajo brez skrbi in skriti pred radovednimi pogledi. | Foto: Domus Gradnja Čeprav je vila od morja oddaljena borih deset metrov, ima Rakitićeva počitniška namestitev tudi lasten bazen, da lahko v vodnih radostih uživajo brez skrbi in skriti pred radovednimi pogledi. Foto: Domus Gradnja

V zgornjem nadstropju je velika spalnica z ločeno kopalnico in balkonom z razgledom na morje. V kleti je urejena kamnita vinska klet.

Če bo nogometašu dolgčas, se lahko pozabava s partijo šaha. | Foto: Domus Gradnja Če bo nogometašu dolgčas, se lahko pozabava s partijo šaha. Foto: Domus Gradnja

Prostrana terasa z zidanim žarom kar kliče po piknikih in druženju s prijatelji. | Foto: Domus Gradnja Prostrana terasa z zidanim žarom kar kliče po piknikih in druženju s prijatelji. Foto: Domus Gradnja

Vila, ki jo je za dopust najel Rakitić, je sicer na spletni strani lokalne nepremičninske agencije Bodulo na prodaj za 2,5 milijona evrov - če morda razmišljate o nakupu počitniške hiške.

Ne spreglejte