Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

8

Natisni članek

denar prepir spor princ Harry princ William

Petek, 14. 8. 2020, 4.00

3 leta, 8 mesecev

Princa v sporih tudi zaradi denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

8

princ Harry in princ William | Razmerje slavnih bratov princa Harryja in princa Williama naj bi se vedno bolj krhalo, k čemur je pripomogla tudi nova biografija, ki razkriva podrobnosti iz življenja Harryja in njegove žene Meghan Markle. | Foto Getty Images

Razmerje slavnih bratov princa Harryja in princa Williama naj bi se vedno bolj krhalo, k čemur je pripomogla tudi nova biografija, ki razkriva podrobnosti iz življenja Harryja in njegove žene Meghan Markle.

Foto: Getty Images

Britanska princa Harry in William, ki sta si bila nekoč nadvse blizu, sta se zadnjih nekaj letih močno oddaljila. Dolgo se je govorilo in pisalo, da je vzrok njunih nesoglasij Meghan Markle, ki je menda dodobra prevetrila stanje na britanskem kraljevem dvoru, a tudi denar naj bi bil razlog nesoglasij med bratoma.

Knjiga z naslovom 'Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of the Modern Royal Family' (Iskanje svobode: Harry in Meghan ter ustvarjanje moderne kraljeve družine, op. p.), ki je izšla v zadnjih dneh, razkriva mnoge podrobnosti z britanskega kraljevega dvora. Med drugim nudi boljši vpogled v nesoglasja med princem Williamom in Harryjem, ki so se začela pojavljati takrat, ko je v Harryjevo življenje vstopila Meghan Markle.

princ Harry, Meghan Markle
Trendi Princ Harry in Meghan Markle sta "pobeg" načrtovala že pred poroko #video
Princ Harry Meghan Markle
Trendi Harry in Meghan končno z lastno hišo

A do sporov med britanskima prestolonaslednikoma naj bi prihajalo že prej, vzrok za to pa naj bi bile finance. "Že res, da je Charles Harryjev oče, a je tudi njun šef (Harryjev in Williamov, op. p.), in to naredi odnose še bolj kompleksne iz več razlogov. Kateri po vrsti si bil rojen, v tej družini pomeni tudi to, katero mesto moči boš imel. In zato je bil Harry vedno na drugem mestu za bratom, še posebej, ko je šlo za fundacije. V preteklosti se je dogajalo, da je Harry želel prevzeti kakšen večji projekt in več delati, a ni mogel dobiti denarja, da bi to speljal. William je bil že od nekdaj prioriteta. Veliko njunih sporov se je dogajalo okrog proračuna," zapise v knjigi povzema portal Just Jared.

Da je med njima občasno nekaj hude krvi, je pred časom v dokumentarnem filmu za televizijo ITV priznal tudi Harry. Pojasnil je, da bosta s princem Williamom vedno brata, ne glede na vse. In da je, tako kot pri večini bratov in sester, tudi pri njiju tako, da imata dobre in slabe trenutke ter da se tu in tam dogajajo tudi kakšni zapleti, ki pa ne spremenijo dejstva, da sta iste krvi.

Kate Middleton, Meghan Markle
Trendi Kate se po drami z Meghan in Harryjem počuti izčrpano in ujeto #video
princ William, princ Harry
Trendi Odnos Williama in Harryja je po novi biografiji "nepopravljiv"
Ne spreglejte