SiolNET. Trendi Svet znanih
3,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Princ Harry presenetil in se pojavil v Londonu #video

3,05

termometer

Mlajši sin britanskega kralja je v London nenapovedano prišel na dan, ko se je začelo zaslišanje glede primera enega največjih britanskih medijskih izdajateljev, ki ga je Harry obtožil prisluškovanja in vdora v zasebnost.

Princ Harry se je na presenečenje zbranih medijev pojavil pred sodiščem v Londonu na prvi dan sodne obravnave tožbe, ki jo je skupaj z več znanimi osebnostmi vložil proti družbi Associated Newspapers Limited (AML). Ta je med drugim izdajatelj tabloida Daily Mail.

Skupina tožnikov, v kateri so ob princu Harryju tudi glasbenik Elton John ter igralki Liz Hurley in Sadie Frost, je družbo AML obtožila dolgoletnega nezakonitega vdiranja v zasebnost.

princ Harry | Foto: Reuters Foto: Reuters

Obtožbe na njihov račun so hude, poroča BBC, med drugim jim tožniki očitajo, da so informacije o njih zbirali celo s podkupovanjem policistov, z izdajanjem za druge osebe so dostopali do njihovih zdravstvenih in bančnih podatkov ter v njihove domove in avtomobile nameščali prisluškovalne naprave.

Po poročanju Newsweeka je princ Harry v svoji tožbi razkril, da je zaradi zapisov v tabloidih postal "sumničav in paranoičen" ter se odtujil od številnih prijateljev, ker je bil prepričan, da informacije v medije curljajo prek njih.

princ Harry | Foto: Reuters Foto: Reuters

V ponedeljek se je začel štiridnevni predobravnavni narok, po katerem se bo sodišče odločilo, ali se bo sodni proces proti izdajatelju Daily Maila nadaljeval.

Odvetniki AML oziroma Daily Maila so sodišče pozvali, naj tožbo zavrže, ker je od obdobja, ko naj bi se očitana dejanja zgodila, preteklo že preveč časa. Nekatere od obtožb segajo vse do leta 1993, po drugi strani pa se Harryjev del tožbe nanaša na obdobje "vsaj od leta 2001 pa vse do leta 2013 in tudi pozneje", še piše Newsweek. Oglejte si še:

Harry in Meghan Trendi Kraljeve sorodnike sta povabila na krst hčerke, a niso prišli
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin