Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2011,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

knjižnica

Torek, 25. 10. 2011, 18.32

8 let

Pridobljeno gradbeno dovoljenje za mariborsko knjižnico Rotovž

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborska občina je po večmesečnih zapletih končno dobila gradbeno dovoljenje za prvo fazo obnove osrednje enote Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu.

Zahtevo za gradbeno dovoljenje za prvo fazo projekta so na občini vložili že konec marca, a se je zapletlo pri pridobivanju soglasij k pogodbam o začasni služnosti z lastniki sosednjih parcel. Položili temeljni kamen "Gradbeno dovoljenje smo dobili 20. oktobra. Jasno je, da gradbeno dovoljenje še ni pravnomočno, ker imajo stranke osem dni časa, da se nanj pritožijo," je ob robu slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za Mariborsko kulturno središče (Maks) in novo Umetnostno galerijo Maribor povedal vodja projekta Boris Ketiš.

Vlogo za gradbeno dovoljenje za drugo fazo, ki zajema izgradnjo objekta, bodo vložili na začetku prihodnjega meseca. "Gradnja se bo lahko fizično začela po pravnomočnosti izdanega gradbenega dovoljenja in po izdaji sklepa o sofinanciranju s strani ministrstva za kulturo," je pojasnil Ketiš. Predvideni zaključek gradnje objekta je okoli enajst mesecev po podpisu pogodbe z izbranim izvajalcem del.

Slabih 22 milijonov evrov vredna investicija Vrednost celotne investicije se po sprejetem investicijskem programu ocenjuje na 21,9 milijona evrov. Vlada je konec januarja obljubila, da bo v ta namen zagotovila do deset milijonov evrov, a pod pogojem, da mariborska občina pravočasno zagotovi potrebno projektno in gradbeno dokumentacijo. Prvi rok za to je postavila do konca letošnjega marca.

Enota Rotovž še vedno posluje na stari lokaciji Vodstvo Mariborske knjižnice je stare prostore na Rotovškem trgu nameravalo začeti prazniti sredi avgusta, a je po zapletih s pridobivanjem gradbenega dovoljenja selitev preklicalo, zato enota Rotovž za zdaj še vedno posluje na stari lokaciji.

Ne spreglejte