Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2023,
15.01

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

smrt Igra prestolov igralec Darren Kent

Sreda, 16. 8. 2023, 15.01

8 mesecev, 2 tedna

Pri 36 letih umrl igralec iz Igre prestolov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Darren Kent | V seriji Igra prestolov je leta 2014 odigral vlogo kozjega pastirja, ki pred kraljico Daenerys Targaryen, Mati zmajev (vlogo je odigrala Emilia Clarke), prinese svojega mrtvega otroka, ki so ga pokončali prav kraljičini zmaji. | Foto Profimedia

V seriji Igra prestolov je leta 2014 odigral vlogo kozjega pastirja, ki pred kraljico Daenerys Targaryen, Mati zmajev (vlogo je odigrala Emilia Clarke), prinese svojega mrtvega otroka, ki so ga pokončali prav kraljičini zmaji.

Foto: Profimedia

V 37. letu starosti je umrl igralec Darren Kent, ki je nazadnje zaigral v akcijski avanturi Dungeons&Dragons: Čast med tatovi, znan pa je tudi po vlogi kozjega pastirja v znameniti seriji Igra prestolov.

"Z globoko žalostjo vam moramo sporočiti, da je v petek mirno umrl naš dragi prijatelj in stranka Darren Kent. Ob njem so bili njegovi starši in dobri prijatelji. Naše misli in ljubezen so v tem težkem času z njegovo družino. Počivaj v miru, prijatelj," je smrt igralca Darrena Kenta na platformi X (nekdaj Twitterju) sporočila njegova agencija Carey Dodd Associates.

"Darren ni bil samo nadarjen igralec, režiser in pisatelj, bil je resnično eden najprijaznejših ljudi, kar sem jih imela čast spoznati. V privilegij in veselje mi je bilo biti del njegovega potovanja," pa je v objavi na družbenem omrežju Instagram zapisala Samantha Dodd.

Vzrok za smrt igralca še ni znan, se pa je Kent boril z osteoporozo, artritisom in s kožno boleznijo, poroča SkyNews.

Igralec Darren Kent se je rodil in odraščal v Essexu v Združenem kraljestvu. Leta 2007 je diplomiral na Akademiji za umetnost Italia Conti, prva večja igralska vloga mu je pripadla leta 2008 v grozljivki Mirrors, kasneje pa je kot kozji pastir zaigral v priljubljeni seriji Igra prestolov. Nazadnje je zaigral v akcijski avanturi Dungeons&Dragons: Čast med tatovi, ki je izšla marca letos. Zaigral je tudi v fantazijskem filmu Sneguljčica in lovec ter muzikalu Nesrečniki.

Na podelitvi nagrad Van D'or je za vlogo Dannyja, dečka z redko kožno boleznijo v kratkem filmu Sunnyboy, leta 2012 prejel nagrado za najboljšega igralca.

Dare Valič
Trendi Umrl je legendarni slovenski igralec
Paul Reubens
Trendi Umrl nekdaj znani igralec, ki mu je afera očrnila ugled
Angus Cloud
Trendi En teden po smrti očeta umrl mladi igralec
Mark Margolis
Trendi Umrl je znani ameriški igralec
Ne spreglejte