Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Penelope Cruz

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 13.34

8 let

Penelope Cruz, 40-letna španska lepotica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španska igralka in ena izmed najlepših žensk na svetu Penelope Cruz praznuje štirideseti rojstni dan.

Penelope Cruz je španska lepotica, nekdanja manekenka, z oskarjem nagrajena igralka, mati dveh otrok in žena tudi z oskarjem nagrajenega igralca Javierja Bardema, ki praznuje 40. rojstni dan.

Penelope je najprej pri 15 letih začela z manekenstvom, pri 16 letih je že igrala in pri 18 letih je debitirala na filmskih platnih v erotičnem filmu z bodočim možem Javierjem Bardemom v filmu Pršut, pršut. Je dobra prijateljica Pedra Almodovarja, ki ga pozna že skoraj dve desetletji in s katerim je posnela mnogo filmov.

Igrala je v številnih španskih in hollywoodskih filmih, a nastop v filmu Vanilla Sky iz leta 2010, ko je igrala ob Tomu Cruisu, ji je prinesel mednarodno slavo in prepoznavnost. Film pa ji je prinesel tudi nekajletno razmerje s soigralcem Tomom Cruisom. Po snemanju filma Sahara je februarja 2005 začela hoditi z igralcem Matthewom McConaugheyem. Junija 2006 sta se razšla. Leta 2007 je na snemanju filma Ljubezen v Barceloni preskočila iskrica med njo in Javierjem Bardemom. Zgodaj julija 2010 sta se tudi poročila na zasebnem obredu na prijateljevem domu na Bahamih. Nevesta je nosila obleko, ki jo je zanjo oblikoval Galliano. Januarja 2011 se jima je rodil prvi otrok, sin Leo, julija 2013 pa hčerka Luna.

Penelopa je za filmsko vlogo v filmu Ljubezen v Barceloni dobila leta 2008 oskarja in postala prva španska igralka, ki je dobila oskarja za žensko stransko vlogo.

Je obraz lepotne hiše L'Oreal, Mango in Ralph Laurent, s svojo sestro Monico pa sta oblikovali spodnje perilo za britanskega trgovca spodnjega perila Agent Provocateur.

Penelope se za razliko od svojih igralskih kolegic ne boji staranja in ne podlega raznih lepotnih posegom, nategom. "Starosti me popolnoma nič ni strah. Še veliko užitkov je pred mano."

Ne spreglejte