Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2023,
10.13

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

14

Natisni članek

Karel III. kralj princ Harry Meghan Markle kraljeva družina

Četrtek, 2. 3. 2023, 10.13

1 leto, 1 mesec

Nov spor kraljeve družine: kralj Karel izselil Harryja in Meghan iz njune hiše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

14

Harry in Meghan | Posestvo je Harryju in Meghan kot poročno darilo podarila pokojna kraljica Elizabeta. | Foto Guliverimage

Posestvo je Harryju in Meghan kot poročno darilo podarila pokojna kraljica Elizabeta.

Foto: Guliverimage

Buckinghamska palača je sporočila, da se morata princ Harry in Meghan izseliti iz svojega doma Frogmore Cottage v Veliki Britaniji. Kot poroča BBC, je njuno izselitev zahteval kralj Karel, ki želi v njun dom naseliti brata Andrewa, pred leti obtoženega spolnega napada. 

Kraljeva družina je obvestilo o izselitvi vojvode in vojvodinje Susseške izdala po tem, ko je princ Harry v knjigi Spare podal vrsto obtožb proti družinskim članom. Njun predstavnik je novico potrdil in dodal, da sta svoje stvari že preselila v svoj dom v Kaliforniji.

Charles in Spice Girls
Trendi Nihče noče nastopati za Karla III., zavrnili so ga Adele, Harry Styles, Spice Girls ...

Deložacije ne moreta preprečiti

"To pomeni konec za Harryja in Meghan v Združenem kraljestvu. Princ Andrew se je ideji o selitvi v Frogmore Cottage upiral, vendar Harry in Meghan deložacije ne moreta preprečiti," je za The Sun povedal vir blizu kraljeve družine.

Frogmore Cottage stoji na posestvu Frogmore v Windsorju, ki ga je leta 2018 Harryju in Meghan kot poročno darilo podarila pokojna kraljica Elizabeta II. Za prenovo nepremičnine z desetimi spalnicami sta porabila 2,4 milijona funtov davkoplačevalskega denarja, ki sta ga kasneje v celoti povrnila.

Hišo z bogato zgodovino je leta 1792 za svoje hčere zgradila kraljica Charlotte, žena kralja Jurija III. Kasneje so tam živeli preživeli sorodniki ruskega carja Nikolaja II., ki so leta 1918, potem ko so druge družinske člane umorili boljševiki, pobegnili v Združeno kraljestvo. Preden je pokojna kraljica hišo podarila princu Harryju in Meghan, so bili v njej nastanjeni člani kraljevega osebja.

Hišo z bogato zgodovino je za svoje hčere leta 1792 zgradila kraljica Charlotte, žena kralja Jurija III. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hišo z bogato zgodovino je za svoje hčere leta 1792 zgradila kraljica Charlotte, žena kralja Jurija III. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Princ Andrew je po obtožbah o spolnem napadu izstopil iz kraljeve družine

Knjiga Spare, ki je izšla januarja in je postala najhitreje prodajana neleposlovna knjiga v Združenem kraljestvu, vključuje trditve, da je princa Harryja fizično napadel njegov brat, princ William. V knjigi je navedeno tudi, da sta tako Harry kot William očeta rotila, naj se ne poroči s Camillo, zdaj kraljico ženo, ki bo po uradnem kronanju dobila naziv kraljica.

Princ Andrew, drugi sin pokojne kraljice, je do zdaj živel v bližnji koči Royal Lodge v Berkshiru. Leta 2019 je po obtožbah, da je spolno napadel aktivistko Virginio Giuffre, odstopil od dolžnosti v okviru kraljeve družine. Obtožbe je sicer večkrat zanikal, v začetku lanskega leta pa se je spor končal s poravnavo v neznani vrednosti denarja.

Kralj Karel, princesa Anne in princ Andrew na pogrebu pokojne kraljice Elizabete II. | Foto: Reuters Kralj Karel, princesa Anne in princ Andrew na pogrebu pokojne kraljice Elizabete II. Foto: Reuters

princ Harry
Trendi Ženska, s katero je princ Harry izgubil nedolžnost: Trajalo je pet minut
Meghan Harry
Trendi Sestra Meghan Markle vložila tožbo zaradi obrekovanja, od vojvodinje zahteva opravičilo
Ne spreglejte