Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2023,
15.33

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,49

15

kronanje Karel III.

Natisni članek

Torek, 28. 2. 2023, 15.33

1 leto, 4 mesece

Nihče noče nastopati za Karla III., zavrnili so ga Adele, Harry Styles, Spice Girls ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,49

15

Charles in Spice Girls | Princ Charles leta 1997 s skupino Spice Girls, ki je zdaj zavrnila nastop na njegovem kronanju. | Foto Guliverimage

Princ Charles leta 1997 s skupino Spice Girls, ki je zdaj zavrnila nastop na njegovem kronanju.

Foto: Guliverimage

Organizatorji kronanja britanskega kralja Karla III. so se znašli v škripcih, glasbeni zvezdniki kot po tekočem traku zavračajo nastope na dogodku.

Po poročanju britanskih medijev je vabilo k nastopu na kronanju Karla III., ki bo v začetku maja, zavrnila vrsta slavnih glasbenih imen, med drugim Harry StylesElton JohnAdele in Ed Sheeran, večina z opravičilom, da imajo v tem času že druge obveznosti.

Še najbližje pozitivnemu odgovoru je bila nekdanja pop senzacija, skupina Spice Girls, njene članice Victoria BeckhamEmma BuntonGeri HornerMelanie Chisholm in Melanie Brown so že skoraj potrdile, da se bodo znova zbrale, nato pa je v vodo padel tudi ta dogovor.

Nastop za novega kralja je prav tako zavrnil Robbie Williams, bodo pa na kronanju nastopili njegovi nekdanji kolegi iz skupine Take That Mark OwenHoward Donald in Gary Barlow. Sodelovanje so potrdili tudi sloviti skladatelj Andrew Lloyd Webber, popzvezdniški sestri Kylie in Dannii Minogue ter pevec Lionel Richie.

Karla III. in njegovo ženo Camillo bodo okronali 6. maja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Karla III. in njegovo ženo Camillo bodo okronali 6. maja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Organizatorji si želijo zvezdniško zasedbo nastopajočih, a so naleteli na vrsto preprek," je za tabloid The Sun povedal vir, ki pozna razmere, "na vrhu seznama tistih, ki si jih je želel kralj, je bil Elton John, ki pa bo takrat sredi koncertne turneje po Evropi. Zaseden je tudi Harry Styles."

Kronanje kralja Karla III. in kraljice žene Camille bo 6. maja v westminstrski opatiji, veliki koncert sledi dan zatem.

Več o tem:

Kralj Karel
Trendi Kraljeva družina razkrila, kako bo potekalo kronanje novega kralja
Ne spreglejte