SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Največji zaslužkar YouTuba je obogatel z igranjem računalniških igric

4

termometer

Kako obogateti na YouTubu? Največjim zaslužkarjem je to uspelo z igranjem in komentiranjem računalniških igric, plesanjem in igranjem violine ter nasveti o ličenju.

Forbes je letos ob tradicionalnih lestvicah največjih zaslužkarjev med glasbeniki, filmskimi igralci in drugimi osebnostmi iz sveta zabave prvič objavil tudi lestvico največjih zaslužkarjev na YouTubu. Torej lestvico običajnih smrtnikov, ki so si z doma narejenimi posnetki svojih sposobnosti, kakršnekoli naj bi te že bile, nabrali množico oboževalcev, posledično pa pritegnili tudi oglaševalce in druge sponzorje.

Z igranjem računalniških igric zaslužil 10,5 milijona evrov Na prvem mestu se je znašel Felix Kjellberg, 25-letni Šved, ki ga občinstvo YouTuba pozna pod vzdevkom PewDiePie. Njegov kanal na YouTubu ima skoraj 40 milijonov naročnikov oziroma subscriberjev, ki Kjellberga spremljajo, medtem ko igra računalniške igrice in to pospremi s sočnimi komentarji.

Kjellbergu je v zadnjem letu, ki so ga pri Forbesu obračunali do junija letos, v žep kapnilo 10,5 milijona evrov – oglaševalci so očitno pripravljeni mastno plačati za to, da se njihovi izdelki pojavijo v njegovih videih. Še zdaleč pa ni edini, ki je YouTube slavo dobro zaslužil: spodnja meja za uvrstitev na lestvico največjih zaslužkarjev zadnjega leta je 2,2 milijona evrov.

Od posnetkov ljudi, ki gledajo druge posnetke, do mojstric ličenja in peke Na drugem mestu je recimo komični duet Smosh s 7,5 milijona evrov zaslužka, za enak znesek pa je obogatel še en duet, The Fine Brothers, torej brata Fine, ki objavljata posnetke ljudi, ki gledajo posnetke. Da, tako je, s tem se da obogateti. Med preostalimi največjimi zaslužkarji na YouTubu pa je še nekaj komikov, plesalka in glasbenica, mojstrica ličenja in mojstrica peke slaščic. Sklep? Dobičkonosen je lahko prav vsak talent.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin