Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

maturantska parada

Petek, 17. 5. 2013, 6.56

8 let

Maturantje odplesali četvorko (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnja generacija maturantov je točno opoldne odplesala svoj ples na Straussovo četvorko iz operete Netopir, zabava pa se nadaljuje na Gospodarskem razstavišču.

V Ljubljani in v nekaterih drugih mestih so dijaki točno opoldne tradicionalno zaplesali na maturantski paradi. V okviru celotnega dogodka naj bi zaplesalo več kot 30.000 ljudi.

Organizatorji, plesna šola Urška, pričakujejo, da bodo letos v sinhronem plesu združili več deset tisoč plesalk in plesalcev iz več kot 50 mest Slovenije, Srbije, Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Romunije in Ukrajine. Na maturantski paradi je v Sloveniji in tujini v dvanajstih letih sicer plesalo 242.280 maturantk in maturantov v 100 evropskih mestih iz desetih držav. Guinnessov rekord s sočasnim plesanjem četvorke pa so postavili sedemkrat.

Letos so se prijavili za Guinnessov rekord, a zaradi slabega vremena in najbrž slabše udeležbe, ga po navedbah glavnega organizatorja Borisa Prokofjeva verjetno ne bodo dosegli. V Ljubljani so se dijaki na Slovenski cesti zbrali ob 11. uri, kjer je bila pred glavnim dogodkom še generalka. Po pozdravu župana Zorana Jankovića in Boruta Pahorja je sledila četvorka, po končani četvorki ob 13. uri pa se dogajanje seli na Gospodarsko razstavišče, kjer sledi zabava. Za varnost bosta na prireditvi skrbeli varnostna služba in policija, ki bo udeležence spremljala skozi vso prireditev.

Nova skladba posebej za to priložnost Posebej za to priložnost je bila posneta skladba Everybody Dance to the Music, ki jo izvaja Jacob. Pesem je delo glasbenega producenta s številnimi evropskimi hiti Josipa Mianija - Pipija. Jacobu se bodo ob taktih uradne skladbe mladi lahko pridružili s skupno enostavno koreografijo, so sporočili iz založbe Menart.

Prihodnji petek še četvorka PZS-ja Prihodnji petek pa bo ulično četvorko v okviru projekta European Quadrille Dance Festival organizirala Plesna zveza Slovenije (PZS). Na tej prireditvi bo prav tako ob 12. uri v 21 slovenskih in v več kot 30 mestih v osmih evropskih državah zaplesalo najmanj 30.000 plesalcev, so v PZS zapisali na spletni strani.

Ne spreglejte