Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 2. 2022,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Natisni članek

Linda Evangelista lepotna operacija

Četrtek, 17. 2. 2022, 14.00

2 leti, 2 meseca

Legendarna manekenka: Lepotna operacija je postala nočna mora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Linda Evangelista | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Supermanekenka Linda Evangelista je za revijo People prvič po lepotnem posegu, ki jo je iznakazil do neprepoznavnosti, spregovorila o posledicah, zaradi katerih se je v njenem življenju spremenilo marsikaj. A priznala je, da se ne bo več skrivala pred pogledi javnosti.

Lani septembra je 56-letna Linda Evangelista razkrila, zakaj se je umaknila izpred oči javnosti. Povedala, da je bila brutalno iznakažena zaradi redkega stranskega učinka postopka za zmanjšanje maščobe CoolSculpting. Razložila je, da je postopek, ki so ji ga opravljali med avgustom 2015 in februarjem 2016, celo povečal maščobne celice, namesto da bi jih zmanjšal. Po dveh bolečih, neuspešnih dodatnih operacijah je ostala trajno iznakažena. Po začetnih terminih posegov se je namreč zgodil redek zaplet.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

V pogovoru za revijo People je modna ikona podrobno opisala, da je nehala jesti, saj je mislila, da izgublja razum, ko so se na njeni bradi, stegnih in prsih začele pojavljati izbokline. Po desetletjih hoje po modnih brveh pa se zdaj boji, da bi srečala koga, ki jo pozna.

"Rada sem bila na modnih stezah. Zdaj se bojim, da bi naletela na nekoga, ki ga poznam. Ne morem več živeti tako, da se skrivam in me je sram. Preprosto ne morem več živeti v tej bolečini. Končno sem pripravljena spregovoriti."

Linda Evangelista B&A | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Linda je podrobno opisala, kako je v treh mesecih po zdravljenju opazila, da so se na njenem telesu oblikovale izbokline. "To sem poskušala popraviti sama, saj sem mislila, da nekaj delam narobe. Redila sem se, a sploh nisem jedla. Mislila sem, da izgubljam razum."

Ko je obiskala svojega zdravnika, ji je postavil diagnozo paradoksalne adipozne hiperplazije, krajše PAH. To je stranski učinek, ki nastane pri postopku zamrzovanja maščob. Maščobne celice se na mestu zdravljenja dodatno povečajo in s tem za vedno spremenijo telesno obliko človeka. Zdravnik ji je tudi povedal, da tega stanja ni mogoče popraviti z dieto ali vadbo.

Pozneje se je odločila za dve lepotni operaciji, ki naj bi popravili nastalo škodo. A tudi po dveh posegih ni bilo nič bolje. Manekenka je dodala, da se ne more več pogledati v ogledalo, ker to ni več ona. Podrobno je opisala bolečino, ki ji jo povzročajo izbokline: "Izbokline močno štrlijo. So trde. Če pod obleko nimam steznika, se izbokline med hojo tako močno drgnejo, da skoraj zakrvavim. To ni mehka maščoba. Ne morem položiti rok ob bok. Mislim, da me modni oblikovalci ne bodo želeli več obleči, saj vse štrli iz mojega telesa."  

Linda Evangelista | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Proti podjetju Zeltiq Aesthetics, kjer so opravili postopek CoolSculpting, je že vložila tožbo in od njega zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine.

Kljub vsem mukam, ki jih prestaja, je v njej še nekaj optimizma, saj si želi, da bi se z deljenjem svoje zgodbe otresla nekoliko sramu in tako pomagala drugim ljudem, ki so v enakem položaju kot ona. Tišino je lani prekinila zaradi podpore nekdanjih kolegic iz modnega sveta.

Supermanekenke in modni oblikovalec Karl Lagerfeld na modni reviji Chanela leta 1995. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Supermanekenke in modni oblikovalec Karl Lagerfeld na modni reviji Chanela leta 1995. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Linda, eden najbolj vročih in iskanih supermodelov v devetdesetih letih, je del veličastne sedmerice najbolj kultnih modelov vseh časov, skupaj s Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Heleno Christensen, Claudio Schiffer in Elle Macpherson.

Preberite še:

Linda Evangelista
Trendi Supermanekenka Linda Evangelista: Lepotni poseg me je za vedno iznakazil
Lisa Rinna B&A
Trendi Zvezdnice, ki boljše ali slabše skrivajo lepotne popravke #foto
Ne spreglejte