SiolNET. Novice Svet
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi popravkov na obrazu in botoksa kamelam prepovedali lepotno tekmovanje #foto

1,08

termometer

kamele lepotno tekmovanje | Lepotnih popravkov je z leti na kamelah vse več kljub strogim prepovedim.  | Foto: posnetek zaslona/Twitter
Lepotnih popravkov je z leti na kamelah vse več kljub strogim prepovedim. Foto: posnetek zaslona/Twitter

V Savdski Arabiji so prepovedali udeležbo na lepotnem tekmovanju nekaterim kamelam, saj so sodniki ugotovili, da so imele lepotne popravke na obrazu, prejemale pa so tudi injekcije botoksa. Tekmovanje je del vsakoletnega festivala kamel kralja Abdulaziza, kjer se lastniki potegujejo za večmilijonsko nagrado. 

Po poročanju državne tiskovne agencije so v Savdski Arabiji izvedli doslej največjo prepoved udeležbe kamel na priljubljenem vsakoletnem lepotnem tekmovanju, ki se je začelo v začetku decembra. 

Zaradi prejemanja botoksa so diskvalificirali najmanj 40 kamel oziroma njihovih rejcev. To je za mnoge med njimi, ki se na tem enomesečnem festivalu v Riadu potegujejo za nagrado v višini dobrih 58 milijonov evrov (66 milijonov ameriških dolarjev), velik šok. 

Sodniki o zmagovalcu odločajo na podlagi oblike glave, vratu, grbe, obleke in drže živali. | Foto: Reuters Sodniki o zmagovalcu odločajo na podlagi oblike glave, vratu, grbe, obleke in drže živali. Foto: Reuters

A "facelifting" oziroma operacija zategovanja kože obraza in vratu ter botoks in druge kozmetične spremembe so, da bi kamele bile videti lepše in privlačnejše, strogo prepovedane.

Oblasti prepoved umetnega izboljševanja videza kamel zadnja leta vse bolj stopnjujejo, še poroča savdska tiskovna agencija. 

Zahvaljujoč moderni in napredni tehnologiji so sodniki ugotovili, da so rejci kamelam iztegnili ustnice in nosove, uporabili hormone za krepitev mišic, v glave in ustnice vbrizgali botoks, napihnili dele telesa z gumijastimi trakovi in ​​uporabili polnila za sprostitev obraza.
1 / 7 Zahvaljujoč moderni in napredni tehnologiji so sodniki ugotovili, da so rejci kamelam iztegnili ustnice in nosove, uporabili hormone za krepitev mišic, v glave in ustnice vbrizgali botoks, napihnili dele telesa z gumijastimi trakovi in ​​uporabili polnila za sprostitev obraza.
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin