Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2013,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kate Middleton princ William

Sobota, 13. 7. 2013, 19.37

8 let

Kraljevi dojenček bo britanskemu gospodarstvu prinesel vsaj 300 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poznavalci pričakujejo, da bo rojstvo prvorojenca princa Williama in njegove žene Kate znatno obogatilo tudi britansko gospodarstvo.

Medtem ko Kate in William odštevata dni do rojstva svojega prvorojenca, britanski ekonomisti z veseljem seštevajo milijone, ki jih bo državi prinesla evforija Britancev ter vseh, ki z zanimanjem spremljajo dogajanje na britanskem dvoru. Rojstvo novega princa ali princese naj bi po ocenah poznavalcev ekonomije in gospodarstva imeli širši in močan vpliv na lokalno ekonomijo ter napovedujejo zaslužek kar 275 milijonov funtov, kar je približno 300 milijonov evrov. Spominki, zabave, igrače in alkohol Največ, kar 278 milijonov evrov, bodo britanska podjetja zaslužila s prodajo spominkov, piše The Hollywood Reporter, bogato pa bodo zaslužili tudi gostinci ter tisti, ki služijo na sejmih, v zabaviščnih parkih in ob različnih slovesnostih, ki se tekom poletja vrstijo v Londonu in okolici. Zabavanje domačinov in turistov bo prineslo sto tisoč evrov, od tega so oziroma bodo ti za alkohol zapravili skoraj 72 tisoč evrov. Seveda se višek zabav šele bliža, najbolj veselo bo, ko bo otrok prijokal na svet.

V računico so vštete tudi igračke ter spominki, vezani izključno na kraljevega dojenčka (s podobami otroka, mlade družine in podobno), ti naj bi v blagajno prinesli nekaj čez 90 tisoč funtov. Malce manj zaslužka bo prinesla prodaja knjig, dvd-jev in podobnih izdelkov, so sporočili iz britanskega centra za raziskave trga. V zakup je potrebno vzeti tudi zapravljivce iz tujine. Zapravljivi niso le Britanci, temveč tudi tujci "Zanimanje tuje javnosti za ta dogodek je izjemno, še posebej iz Severne Amerike, delov Evrope, Avstralije in Nove Zelandije," so v poročilu napisali raziskovalci zgoraj omenjenega centra.

Britansko gospodarstvo pa se lahko zahvali tudi vojvodinji Catherine, po kateri se zgledujejo številne ženske in ki hote ali nehote vpliva predvsem na modno in kozmetično industrijo. "Odkar je postalo uradno, da je vojvodinja Cambriška noseča, se je močno povečalo zanimanje za vse v zvezi z njo: kako se spreminja njeno telo, kakšnega spola bo otrok, kakšna oblačila nosi …" pišejo v poročilu in dodajajo, da se je povečala tudi prodaja izdelkov za nego malčkov in opreme zanje. Starši se tako odločajo za bolj prestižne znamke vozičkov, saj svojo izbiro prilagajajo ugibanjem, kakšnega bosta izbrala slavna starša.

Po učinku Kate še učinek kraljevega dojenčka? Poznavalci napovedujejo, da se bo prodaja izdelkov tistega proizvajalca, ki ga bosta izbrala William in Kate, močno povečala, zato si lahko obeta izredno povečan zaslužek. "Podobno je bilo tudi takrat, ko je Victoria Beckham prvič pokazala hčerko Harper v vozičku," menijo. Nič drugače se ne bo pisalo tudi otroškim modnim znamkam, ki jih bo za svojega otroka izbrala Kate. Učinek Kate je namreč že v minulih letih zaslužek nekaterih znamk ponesel v sanjske številke.

Ne spreglejte