Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2022,
21.08

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

orožje zakon ZDA streljanje Kim Kardashian

Petek, 3. 6. 2022, 21.08

1 leto, 10 mesecev

Kim Kardashian: Izpustite ga iz zapora, da bo lahko šel na hčerkin pogreb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Kim Kardashian | Kim Kardashian se je v seriji tvitov zavzela za nove zakone o orožju. | Foto Guliverimage/AP

Kim Kardashian se je v seriji tvitov zavzela za nove zakone o orožju.

Foto: Guliverimage/AP

Kim Kardashian je včeraj na svojem profilu na Instagramu oblasti pozvala, naj izpustijo očeta žrtve streljanja v Uvaldeju iz zapora, da  bi se lahko udeležil pogreba svoje hčerke. 

"To je 10-letna Eliahana 'Ellie' Cruz Torres, ena od 19 žrtev streljanja v Uvaldeju, v Teksasu. Njena družina si želi, da bi njenega očeta, ki je trenutno v zaporu zaradi nenasilnega kaznivega dejanja − drog, začasno izpustili, da bi se lahko udeležil njenega pogreba. Za zdaj je bila prošnja zavrnjena. Vladno agencijo za zapore prosim, da Eliju Torresu zagotovijo začasno izpustitev, da se bo lahko poslovil od svoje hčerke. Vsak starš ima to pravico," je zapisala.

Eliahana Cruz Torres je bila ena izmed 19 žrtev streljanja na osnovni šoli v Teksasu. | Foto: Instagram Eliahana Cruz Torres je bila ena izmed 19 žrtev streljanja na osnovni šoli v Teksasu. Foto: Instagram

Izpustitev Torresa ni predvidena do leta 2033

Kardashianova bi rada naredila vse, kar je v njeni moči, da bi pomagala žalujoči družini iz Uvaldeja v Teksasu. Spletni portal E! Online poroča, da je 45-letni Eli Torres trenutno zaprt v Pine Knotu v Kentuckyju in da njegova izpustitev ni predvidena do leta 2033. 

Poslanka v predstavniškem domu parlamenta zvezne države Kentucky Attica Scott je na Twitterju sporočila, da je zvezni urad za zapore zavrnil zahtevo, da bi Torresa izpustili. Scottova je nato poslala pismo predsedniku Joeju Bidnu in guvernerju Kentuckyja Andyju Beshearju, v katerem se zavzema za družino Torres in rešitev te težave. V pismu je zapisala tudi, da so Torresu pred streljanjem na osnovni šoli dovolili, da se v roku enega tedna sreča s svojo hčerko.

Zvezdnica se zavzema za sprejetje novih zakonov o orožju

Kim Kardashian je 25. maja na svojih družbenih omrežjih spregovorila o tragediji na osnovni šoli Robb, v kateri so umrli 19 otrok in dve učiteljici. V seriji tvitov se je zavzela za nove zakone o orožju, vključno s prepovedjo polavtomatskega orožja.

"Moje srce je zlomljeno in besna sem, kako malo so zakonodajalci naredili, da bi sprejeli zakone o orožju, ki ščitijo naše otroke," je zapisala. In dodala: "Tega ne moremo sprejeti. Ne moremo preživeti še pet let brez učinkovitih zakonov, ki bi zaščitili naše otroke. Mi smo starši, smo matere, ki prosimo za ukrepanje. Naše voditelje pozivam, naj se združijo in pustijo politiko ob strani ter dajo otroke na prvo mesto."

Novice Pokol v Teksasu: vrata šole bi morala biti zaklenjena #video #foto
Novice V Ameriki najstniki z lahkoto do orožja #video
streljanje Teksas osnovna šola
Novice Pokol na teksaški šoli 11-letnica preživela, ker se je namazala s krvjo
Ne spreglejte