Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
15.27

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

napitnina Barack Obama David Beckham Drew Barrymore

Četrtek, 6. 3. 2014, 15.27

2 leti, 10 mesecev

Kateri zvezdniki dajejo najvišje napitnine?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dostavljavec pic, ki mu je Ellen DeGeneres dala tisoč dolarjev napitnine za tri pice, ki jih je prinesel na Oskarje, ni edini srečnež, ki je dobil bogato zvezdniško napitnino.

Zvezdniki so pri dajanju napitnin v nekoliko kočljivem položaju, saj bi jih v primeru, da bi dajali standardne napitnine, lahko označili za skopuhe, če pa dajo preveč, bi ciniki verjetno pripomnili, da razkazujejo svoje bogastvo ali kupujejo priljubljenost z denarjem. V vsakem primeru radi primerjamo višino napitnin zvezdnikov.

Drew Barrymore naj bi tako na primer na vsako storitev dala še 100 odstotkov napitnine, kar morda pri naročanju kave ni veliko, pri večerji s petimi hodi pa že kar nekaj.

Russell Crowe je med snemanjem Robina Hooda obiskal pub v Walesu, kjer je pustil za 730 evrov napitnine, čeprav je račun znašal le okoli 290 evrov. Poleg napitnine je razdelil nekaj avtogramov, obiskal kuhinjo, igral kitaro in zapel nekaj rock skladb.

Eden najbolj radodarnih naj bi bil David Beckham, ki je v baru Joxer Daly v Kaliforniji pri računu za 100 dolarjev pustil tisoč dolarjev oziroma 728 evrov napitnine.

Johnny Depp je nekoč za večerjo v restavraciji Gibsons v Chicagu poleg računa plačal še štiri tisoč dolarjev oziroma slabih tri tisoč evrov napitnine, a je imel za to tudi svoje razloge. Njegov natakar Mohammed Sekhani ga je namreč stregel že prej, zato je vedel, da Depp ne mara pretirane dodatne pozornosti natakarjev.

In če bi bilo res, bi bil največji razsipnež med zvezdniki Donald Trump, ki naj bi nekoč v restavraciji v Santa Monici poleg 82 dolarjev, kolikor je znašal račun, pustil še deset tisoč dolarjev oziroma 7300 evrov napitnine. Trump je govorice sicer zanikal in dejal, da gre za promocijsko potezo neumne restavracije ter da to ni v njegovem slogu. Kolikšno napitnino zares daje Trump, ni znano.

Med kampanjo za predsednika naj bi Barack Obama v nekem baru v Severni Karolini za pivo, ki je stalo dva dolarja, plačal z dvajsetakom in pustil drobiž, Bill Murray pa naj bi poleg 120-odstotne napitnine natakarjem rad pokazal tudi, kako najbolje narezati limono.

Ne spreglejte