Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2014,
11.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katarina Čas

Petek, 21. 11. 2014, 11.27

7 let, 12 mesecev

Katarina Čas in Ana Marija Mitić razgaljata sebe in ves svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste pripravljeni na pošteno dozo smeha? Potem je tole točno za vas. Špas teater predstavlja Ko ko komedijo s Katarino Čas in Ano Marijo Mitić.

Kdo bi lahko bolje pokomentiral smisle in nesmisle našega vsakdana kot dve jezični in z vsemi žavbami namazani prijateljici Katarina Čas in Ana Marija Mitić v komediji Špas teatra Ko ko komedija?

Zadnje čase lahko na plakatih po mestih vidimo, da se obeta nova predstava Ko ko komedija, kjer bosta prevzeli glavni vlogi. Kakšne vrste komedijo lahko pričakujemo? Katarina: Žanrsko raznoliko. Postavljeni sva v mnogo različnih situacij. Ana Marija: Pravzaprav je šlo za stavo. Katarina je rekla, da si ne upam dati najine slike z žura na vse jumbo plakate po Sloveniji. In poglejte naju! (smeh)

Pri nas smo že lahko gledali komedijo, kjer so različne teme pod drobnogled vzele ženske, 5žensk.com. Sta si predstavi podobni? V čem je vajina nova komedija drugačna? Katarina: Ta predstava se ne ukvarja z žensko-moškimi odnosi in ne govori o razlikah med spoloma. Teme so precej širše … Poleg tega sva samo dve, tako da nekih vzporednic s predstavo 5žensk.com ne vidim. Ana Marija: No, ampak če bi radi videli na odru še več "ženskovja", se lahko potrudim ter že jutri pojem dvojno malico in trojno kosilo ...

Naslov vzbuja asociacije na kokodakanje oziroma na veliko glasnega govorjenja. Zakaj tak naslov? Ana Marija: Zato, ker sva se odločili za "bio eko" kmetovanje in imava vsaka svojih deset kokoši, pa se nama je zdelo simpatično tako nasloviti še predstavo (smeh obeh). Katarina: Pravzaprav se poigravamo s stereotipi. Dostikrat, ko so ženske na kupu in na glas klepetajo, se jim reče, da kokodakajo. Midve sva ženski in bova klepetali. Imejmo malo smisla za samoironijo in ne jemljimo se preresno.

O čem pa bosta glasno govorili? Ana Marija: Ne samo glasno, tudi jasno! Naju ni strah ničesar, pa naj bo to spogledovanje s preteklostjo ali pa sodelovanje s tremi izjemno sposobnimi moškimi. Katarina: Predstava res govori o marsičem.

Koga bo po vajinem mnenju komedija najbolj zabavala? Je namenjena ženskam ali bo všeč tudi njihovim partnerjem? Ana Marija: Vsekakor je na predstavo vabljenih čim več moških! Po nastopu z veseljem sprejmeva cvetje in bombonjere, veseli bova tudi kakšnega majhnega kužka. Katarina: Jaz štirinožnega kosmatinca že imam, tako da raje bombonjero, hvala (smeh). Predstava bo zabavala čisto vse ljudi s smislom za humor.

Bodo moški nastradali? Katarina: Zakaj le? Ni vse na svetu v delitvah na moške in ženske, zgornje in spodnje, zelene in modre. In če že, bova prej midve nastradali, saj je predstava tudi fizično precej naporna. Ana Marija: Da, jaz že dva meseca jem krofe, kot da jutri ne obstaja, da bom kar najbolje pripravljena.

Kdo oziroma kaj vse se bo še znašlo pod vajinim drobnogledom? Na kakšen način se bosta lotevali tem? Katarina: Ne izdava, pa če naju mučite. Ana Marija: No, za dovolj denarja se morda celo slečeva. Katarina: Kaj? Ana Marija: Se opravičujem, razgaliva. V vsej svoji ustvarjalnosti.

Sta se med pripravami na predstavo ujeli? V napovedniku piše, da sta si precej različni. Bosta tudi vajini vlogi temeljili na tem? Katarina: Ujeli sva se že dolgo pred predstavo. Ana Marija: Kot Katarina rada reče, je bilo to prijateljstvo na prvo pivo. No, pa tudi na drugo, tretje … petnajsto (smeh).

Kaj pa je po vajinem mnenju potrebno za dobro sodelovanje na odru? Katarina: Enako kot v kateremkoli odnosu. Komunikacija, spoštovanje, zaupanje. Ana Marija: Pa tudi to, da sem jaz dokaj mehka in se s Katarino lahko zaletavava druga v drugo brez posledic. Imata kakšno misel, napotek za tiste, ki nameravajo priti na vajino predstavo? Katarina: Pirotehnika ni dovoljena. Ana Marija: Vsekakor lahko pridete oblečeni v Supermana, z nogometnim šalom ali pa zgoraj brez.

Ne spreglejte