Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
20.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump

Sreda, 16. 3. 2016, 20.41

6 let, 6 mesecev

Izpoved Trumpovega butlerja: Vedno rad pretirava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Butler Trump | Foto Facebook/Anthony Peter Senecal

Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal

Melania je izjemno sočutna, Donalda Trumpa pa imenujejo kralj, je razkril mogotčev dolgoletni butler.

Posest Mar-a-Lago je poletna rezidenca Donalda Trumpa. V njej že 60 let službuje Anthony Senecal, zadnjih 30 let kot butler Donalda Trumpa. Za New York Times je razkril nekaj podrobnosti iz življenja svojega šefa, ki ga naslavlja s kralj.

Staro knjižnico spremenil v bar

"Vedno lahko veste, kdaj je kralj doma," je dejal Senecal, ki se je pred leti že hotel upokojiti, a mu Trump tega ni dovolil. Prepričan je, da bo Mar-a-Lago v primeru, da bo Trump predsednik, postala zimska Bela hiša. V poslopju s 118 sobami so stene in strop v jedilnici prevlečene z zlatom, za eno od otroških sob pa Trump trdi, da jo je opremil sam Walt Disney, kar ni res, na kar Trumpa vedno opozori butler, a predsedniški kandidat vztraja pri svojem. "Vedno rad pretirava," prizna Senecal.

Posestvo Mar-a-Lago je zgradila Marjorie Merriweather Post, nekoč najbogatejša ženska v ZDA. | Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal Posestvo Mar-a-Lago je zgradila Marjorie Merriweather Post, nekoč najbogatejša ženska v ZDA. Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal

Tako kot je pri prenovi posesti knjižnico z redkimi izdajami knjig, ki jih ni bral nihče v družini, spremenil v bar, flamske tapiserije v dnevni sobi pa so zbledele, ker je Trump zahteval, da je soba obsijana s soncem.

Posest, namenjena predsednikom

Ironija je, da je bila posest v Mar-a-Lagu res namenjena za predsedniško rezidenco. Dedinja Marjorie Merriweather Post, ki je bila nekoč najbogatejša ženska v ZDA, je posest zgradila v 20. letih prejšnjega stoletja. Ko je leta 1973 umrla, jo je zapustila ameriški vladi z namenom, da bi bila počitniška hiša ameriških predsednikov.

A ker je bilo vzdrževanje predrago, so jo vrnili družini Post, ki jo je nato za deset milijonov dolarjev leta 1985 prodala Trumpu.

V plesni dvorani, ki jo je na posesti zgradil Trump, je bila poroka z Melanio. | Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal V plesni dvorani, ki jo je na posesti zgradil Trump, je bila poroka z Melanio. Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal

Trump je v preteklosti rad zahajal na floridsko posest in igral golf. Kadar pride, ga osebje pozdravi kot kralja s fanfarami. Spi po štiri ure, vsak dan začne z branjem časopisov, po zajtrku se z enim od svojih bentleyjev – ima belega in črnega - odpravi na golfišče.

Ne mara plavanja in premalo zapečenih zrezkov

Nikoli ga niso videli v kopalkah, saj ne mara plavati. Navadno pa nosi čepico: osebje ve, da če je bele barve, je šef dobre volje, če je rdeča, se mu je bolje izogibati. Za kosilo ima najraje zrezek, vedno zelo dobro pečen.

Pomemben podatek za osebje: če Trump nosi čepico bele barve, je dobre volje, če je rdeča, se mu je bolje izogibati. | Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal Pomemben podatek za osebje: če Trump nosi čepico bele barve, je dobre volje, če je rdeča, se mu je bolje izogibati. Foto: Facebook/Anthony Peter Senecal

Stodolarske napitnine za delavce iz Romunije

Do zaposlenih je velikodušen, včasih se zgodi, da vrtnarjem razdeli napitnine po sto dolarjev. Med zaposlenimi na posesti in v golf klubu so tako lokalni delavci kot sezonski delavci večinoma iz Romunije in Južne Afrike.

Zahteva preusmeritev letal

Trdi, da Trump ni zahteven. Le včasih, kadar ga moti hrup letal, zahteva, da pokličejo kontrolni stolp bližnjega letališča z zahtevo, da preusmerijo letala stran od posesti. Bolj zahtevna je bila Trumpova žena Ivana, ki je nenehno zahtevala, da čistijo preproge, večkrat pa je vse osebje poslala v hišo, ker je hotela v bazenu plavati gola.

Za Melanio pa Trumpov butler trdi, da je "izjemno sočutna".

Ne spreglejte