Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kino Šiška Instagram razstava

Torek, 21. 5. 2013, 10.16

8 let

Insta eye – vizualni zapisi, ki ne skrivajo banalnosti in praznosti vsakdana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Kinu Šiška si je mogoče ogledati razstavo I Spy With My Insta Eye, ta predstavlja fotografije, posnete z mobilnim telefonom, ki so nastale v New Yorku, Londonu, Sydneyu, Ljubljani in Tokiu.

I Spy With My Insta Eye je projekt, v katerem so organizatorji – pod koncept in izvedbo se podpisujeta Anja Renko in Mija Špiler, pod oblikovanje Tina Tavčar in tehnično zasnovo Janez Štefančič – z javnim pozivom zbirali fotografije, ki so nastale z mobilnim telefonom in so bile posnete med aprilom 2012 in 15. majem letos v mestih New York, London, Ljubljana, Sydney in Tokio. Teme, glede na katere so zbirali vizualne zapise vsakdanjosti na različnih koncih sveta, v različnih mikrokulturnih in družbenih okoljih, generacij in posameznikov, so bile #homeless, #streetart, #street, #wtf, #YOLO, #fashion, #breakfast, #love, #happymoments in #silence.

Med prispelimi fotografijami so organizatorji izbrali najbolj reprezentativne za določeno mesto, za razstavo so jih izbrali po pet iz vsakega od petih mest in na vsako od desetih tem. Skupno bo tako na predstavitvi od 21. maja v Kinu Šiška na ogled 250 fotografij.

Z odzivom na poziv pa so organizatorji več kot zadovoljni. Samo iz Ljubljane so prejeli skoraj tisoč fotografij.

Spontana in vsepristona fotografija Razstavo Mija Špiler opredeljuje kot intermedijski projekt, ki predstavlja raznovrstne interpretacije življenjskih položajev iz različnih koncev sveta, izbranih metropol. Temu Špilerjeva dodaja: "Treba je še omeniti, da mobilna fotografija Instagram ni profesionalna fotografija, niti se je ne trudi nadomeščati, je pa njena prednost v spontanosti in vseprisotnosti." Ujame hipne življenjske trenutke, "ki portretirajo tako banalne kot ganljive in pomenljive dogodke, z všečnimi filtri obdelane fotografije pa dobijo umetniški pridih."

Razstava predstavlja prav vse razsežnosti družbenega medija Instagram. "Ne trudi se skrivati banalnosti, praznosti in površinskosti portretiranih motivov in na drugi strani postavlja močno paralelo s portretiranjem ganljivih, močnih, zanimivih in osebnih dogodkov," še dodaja Mija Špiler.

Ne spreglejte