Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2016,
10.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

LGBT Klub K4 Drag Queen

Nedelja, 5. 6. 2016, 10.57

6 let, 6 mesecev

In slovenska drag queen leta 2016 je …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Slovenia's Next Best Drag 2016 | Foto Petra Švajger

Foto: Petra Švajger

V ljubljanskem klubu K4 so sinoči okronali novo kraljico šova in glamurozne preobleke - Slovenia's Next Best Drag 2016. Moški v glamuroznih ženskih preoblekah, tako imenovani drag queens, so bili zvezde dogodka Roza, ki ga skupnost LGBT pripravlja že 25 let.

Tekmovanje je letos potekalo že tretjič, povezoval ga je kralj čistoče iz TV-šova Bar Emi Nikočević, postreglo pa je s šestimi nastopi. Zmagovalca sta izbirali občinstvo in strokovna žirija, ki so jo sestavljali TV-voditeljica Manja Plešnar, modni oblikovalec Joel Loyo, vremenarka in radijska voditeljica Jana Morel, igralec Uroš Smolej ter predstavnica kluba K4 Lejla Kekič.

Največ glasov občinstva in žirije je prejela Alice 'D, ki je ob nazivu osvojila tisoč evrov, oblikovalec Joel Loyo pa ji bo ukrojil novo obleko za prihodnje nastope. "Za mano so štirje meseci napornih priprav in britja nog – in zdaj je tega konec," se je ob prevzemu tiare pošalila zmagovalka.

"Kot drag queen sem začel nastopati letos, vedel sem, da lahko skozi šov razvijem nekatere svoje talente, in od prvega izbora naprej sem čutil, da lahko zmagam. A v finalu sem imel resno konkurenco, saj so tudi preostali tekmovalci dobro dodelali nastope in pripravili dober šov. Oder je moj dom, uživam na njem, in če bom od zdaj lahko nastopal tudi kot drag queen, se bom z veseljem odzval povabilom." | Foto: Petra Švajger "Kot drag queen sem začel nastopati letos, vedel sem, da lahko skozi šov razvijem nekatere svoje talente, in od prvega izbora naprej sem čutil, da lahko zmagam. A v finalu sem imel resno konkurenco, saj so tudi preostali tekmovalci dobro dodelali nastope in pripravili dober šov. Oder je moj dom, uživam na njem, in če bom od zdaj lahko nastopal tudi kot drag queen, se bom z veseljem odzval povabilom." Foto: Petra Švajger

Prva spremljevalka je postala Chantall Cavalli, druga pa Ami Queen, ki ji je obleko za finalni nastop ukrojil modni tandem Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak (MEM Couture).

Ne spreglejte