Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
29. 12. 2016,
6.50

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

smrt Carrie Fisher Debbie Reynolds

Četrtek, 29. 12. 2016, 6.50

7 let, 4 mesece

Hollywoodska legenda umrla dan po hčerki

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Debbie Reynolds, Carrie Fisher | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška igralka Debbie Reynolds je umrla le dan po hčerki Carrie Fischer. Za hollywoodsko legendo je bila usodna kap. Stara je bila 84 let.

Debbie Reynolds je bila še ena zadnjih zvezd zlate dobe Hollywooda. S hčerko Carrie sta imeli zapleten odnos, v letih pred smrtjo igralke, ki je zaslovela z ikonično vlogo princese Leie v Vojni zvezd, pa sta se z Debbie zbližali in bili tudi sosedi.

V svojih zadnjih trenutkih je Debbie mislila na hčerko. "Tako zelo jo pogrešam. Želim biti s Carrie," so bile zadnje besede 84-letne igralke, je sporočil njen sin Todd.

Reynoldsovo so v sredo popoldne med načrtovanjem pogreba za 60-letno Carrie z rešilcem odpeljali v bolnišnico zaradi suma kapi. V bolnišnici je nato umrla.

Debbie je bila igralka, pevka, plesalka, podjetnica in humanitarka. Njena najbolj slavna vloga je iz filma Petje v dežju iz leta 1952, po kateri je postala ameriška ljubljenka. Javnost je bila na njeni strani, ko ji je najboljša prijateljica Elizabeth Taylor speljala moža Eddieja Fischerja.

Leta 1955 je v filmu The Tender Trap zaigrala ob boku Franka Sinatre. "Do mene je bil zelo dober in mi je dal zelo dober nasvet, ki ga nisem poslušala. Rekel mi je: Ne poroči se z Eddiejem. Rekel je, naj se ne poročim s pevcem: Nismo zvesti."

S Fischerjem se je kljub nasvetu poročila leta 1955, štiri leta pozneje pa sta se ločila, ko je Fischer po smrti njenega moža Mika Todda v letalski nesreči tolažil žalujočo vdovo Taylorjevo. Fischerjeva kariera je bila uničena, Debbie pa je krivdo za afero pripisala možu: "Menim, da moškega ne moreš pripraviti, da odide, ne moreš ga prisiliti, da naredi nekaj, kar noče. Očitno je izbral, da bo odšel. Ni ga ona ujela. Bila je le prelepa Elizabeth Taylor. On jo je želel, hotel je biti njen ljubimec, zato nas je zapustil. Ona mu je le dala, kar je hotel."

Debbie se je nato poročila še dvakrat. S Taylorjevo (njen zakon s Fischerjem je trajal od leta 1959 do 1964) sta čez mnoga leta obnovili prijateljstvo in leta 2001 skupaj zaigrali v filmu Te stare babnice, ki ga je napisala Carrie.

Ne spreglejte