SiolNET. Trendi Svet znanih
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

George Clooney bo z igralskimi kolegi ustanovil filmsko šolo

0,12

termometer

george clooney |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Priljubljeni igralec George Clooney bo v sodelovanju z igralci Donom Cheadlom, Kerry Washington, Mindy Kaling in Evo Longoria jeseni 2022 ustanovil filmsko šolo za mlade s socialnega dna.

Šola za filmsko in televizijsko produkcijo Roybal bo mladim iz manjšinskih skupnosti ali slabega finančnega okolja omogočila dobro izobrazbo, praktično usposabljanje in dostop do priznanih filmskih strokovnjakov iz Hollywooda.

Filmsko šolo so soustanovili priljubljeni igralci George Clooney, Don Cheadle, Kerry Washington, Mindy Kaling, Eva Longoria in drugi, svoja vrata pa bo odprla leta 2022 v Los Angelesu.

George Clooney in Don Cheadle, soustanovitelja filmske šole | Foto: Guliverimage George Clooney in Don Cheadle, soustanovitelja filmske šole Foto: Guliverimage

"Naš cilj je, da bolje odražamo raznolikost naše države. To pomeni ustvarjanje programov, ki mlade učijo o kamerah, montaži in vizualnih učinkih, zvoku ter vseh kariernih priložnostih, ki jih ponuja ta industrija," je Clooney povedal za revijo Variety in dodal: "Pomeni pripravništvo, ki vodi do dobro plačane kariere in pomeni razumevanje, da smo v tem vsi skupaj."

Tudi Kerry Washington in Eva Longoria bosta sodelovali pri odprtju nove filmske šole.  | Foto: Guliverimage Tudi Kerry Washington in Eva Longoria bosta sodelovali pri odprtju nove filmske šole. Foto: Guliverimage

Na koncu programa bodo udeleženci pridobili dokazila o uspehu, ki jih lahko pripeljejo do dobro plačanih služb.

Ustvarjalci v filmski industriji že vrsto let pred kamero in za njo opozarjajo na pomanjkanje rasne raznolikosti. S takšnimi projekti želijo učence javnih šol, med katerimi prevladujejo mladi afriškega ali latinskoameriškega rodu, usmeriti v boljšo prihodnost.

Preberite tudi:

George Clooney Trendi George Clooney praznuje, dopolnil je 60 let George Clooney Trendi Nekdaj večni samec George Clooney o svoji ženi: Življenje mi je obrnila na glavo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin