Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 4. 2015,
9.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Shakira Gerard Pique

Sobota, 11. 4. 2015, 9.44

6 let, 7 mesecev

Dobrodelna Shakira in Pique: namesto daril za Sasho, denar Unicefu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Shakira in Gerard Pique sta priredila dobrodelno spletno zabavo ob rojstvu drugorojenca Sashe. Podporniki z vsega sveta prispevali skoraj 150.000 dolarjev (141.000 evrov).

Pevka Shakira in nogometaš Gerard Pique sta letos v začetku leta postala starša drugorojencu Sashi in zanj sta v okviru UNICEFa priredila zabavo. Svoje podpornike sta prosila, da darujejo denar za otroke po svetu, ki nimajo toliko privilegijev, namesto, da dajo denar za njunega otroka.

"Z Gerardom sva izjemno zadovoljna in vesela, da smo s pomočjo najinih podpornikov, ki so sodelovali v spletni zabavi, omogočili pomoč številnim ranljivim otrokom. Skupaj smo zagotovili 130.000 cepiv proti ošpicam in otroški paralizi ter posebno terapevtsko hrano za 15.000 podhranjenih otrok. Poleg tega je več kot 500 mamic po najinem vzoru organiziralo svoje spletne zabave ob rojstvu njihovih otrok ter tako prispevalo sredstva za Unicefovo pomoč otrokom po svetu," je dejala Shakira, ki je ambasadorka dobre volje od leta 2003.

Unicef je potrdil, da bodo darila, ki so jih podporniki prispevali v spletni zabavi, omogočila tisočim otrokom zaščito pred boleznimi in podhranjenostjo ter jim zagotovila nujne življenjske potrebščine.

Padre e hijo Feliz día del padre! Shak

A photo posted by Shakira (@shakira) on

Shakira je še dodala, da še vendo lahko sodelujejo v spletni zabavi za otroka. "Najina velika upanje je, da bi se zabava nadaljevala ter da bi še več mater organiziralo podobno zbiranje denarje, da bi lahko vsak mamica in dojenček širom po svetu imela varno in zdravo otroštvo."

To je že druga tovrstna spletna zabava, t.i. babyshower, slavnega para. Prvo sta priredila ob rojstvu svojega prvorojenca Milana pred dvema letoma in prispevala za pomoč najbolj ogroženim otrokom sveta. Druga tovrstna zabava je znova usmerjena v pomoč ranljivim otrokom, njen uspeh pa je že presegel prvo zabavo.

"To je izjemno dobrodelno dejanje Shakire in Gerarda kot tudi tisočih posameznikov, ki so prispevali za pomoč najbolj ranljivim otrokom," je dejala Shanelle Hall, vodja Unicefove globalne oskrbe s humanitarno pomočjo. "To je zagotovo Shakirina največja uspešnica in Gerardov najbolj spektakularni gol."

Ne spreglejte