SiolNET. Trendi Svet znanih
2,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Britanci nezadovoljni s stroški poroke princese Eugenie

2,42

termometer

princesa Eugenie, Jack Brooksbank | Eugenie in Jack sta par že več kot sedem let. | Foto: Getty Images
Eugenie in Jack sta par že več kot sedem let. Foto: Getty Images

Britanski davkoplačevalci so že vajeni, da morajo iz lastnega žepa pokriti del stroškov za poroke članov kraljeve družine, a prihajajoča poroka princese Eugenie jih je še posebej ujezila. Je namreč šele deveta v vrsti za prestol in njena vloga je bistveno manjša kot Harryjeva in Williamova.

princesa Eugenie, princ Harry Trendi Princesa Eugenie mora zaradi Meghan in Harryja prestaviti poroko

Poroka princese Eugenie in njenega izbranca Jacka Brooksbanka, ki se bo zgodila 12. oktobra, naj bi britanske davkoplačevalce stala dva milijona funtov (približno 2,2 milijona evrov), kar pa bo dovolj le za pokritje stroškov varnosti.

Varnost pri kraljevih porokah namreč vedno predstavlja največji delež stroškov. Poroka princa Harryja in Meghan Markle je denimo stala 38 milijonov evrov, od česar je bilo kar 34 milijonov namenjenih dobro okrepljeni varnosti. Podobno je bilo pri poroki princa Williama in Kate Middleton leta 2011.

Večino stroškov kraljeve poroke vedno krije kraljeva družina, a ker je varnost potrebna zaradi množice ljudi, le to pade na pleča davkoplačevalcev. Varnost je močno okrepljena le pri javnih porokah, kakršno si je izbrala tudi princesa Eugenie.

Eugenie se je vsega lotila tako kot njena bratranca Harry in William. Zaroko je oznanila javno in jo pospremila z uradno fotografijo. Temu primerno sledi javna poroka, ki jo bodo lahko spremljali vsi Britanci. | Foto: Getty Images Eugenie se je vsega lotila tako kot njena bratranca Harry in William. Zaroko je oznanila javno in jo pospremila z uradno fotografijo. Temu primerno sledi javna poroka, ki jo bodo lahko spremljali vsi Britanci. Foto: Getty Images

Pritožbe, ker je šele deveta v vrsti za prestol

Kadar se poročajo najvidnejši člani kraljeve družine, kot sta denimo princa William in Harry, tako visoki stroški Britancev niti ne motijo, a pri Eugenie imajo kar nekaj pritožb. Sploh, ker je šele deveta v vrsti za prestol in Velike Britanije svetu ne predstavlja tako intenzivno in uspešno kot Harry in William.

Britanski poslanec Chris Williamson je stroške njene poroke zato označil za "nezaslišane", poslanka Emma Dent Coad pa je za britanske medije dejala, da je "neodgovorno, da ima tako majhna članica kraljeve družine tako veliko in javno poroko". "Kot kaže, je čas, da pregledamo vlogo in stroške teh manjših članov družine," je dodala.

Princa Harry in William imata z ženama Meghan in Kate veliko pomembnejšo vlogo in si zato zaslužita večjo in dražjo poroko, menijo nekateri Britanci. | Foto: Getty Images Princa Harry in William imata z ženama Meghan in Kate veliko pomembnejšo vlogo in si zato zaslužita večjo in dražjo poroko, menijo nekateri Britanci. Foto: Getty Images

Na poroki ponovno zveneča imena

Eugenie in Jack vsekakor ne bosta imela skromne poroke in nanjo sta povabila kar nekaj zvenečih slavnih imen. Štiri mesece po tem, ko so se udeležili poroke Eugeniejinega bratranca princa Harryja in Meghan Markle, se bodo zakonci Victoria in David Beckham ter Amal in George Clooney udeležili še te.

Zakonca Clooney sta bila svata na poroki princa Harryja, 12. oktobra pa naj bi se udeležila še poroke princese Eugenie. | Foto: Getty Images Zakonca Clooney sta bila svata na poroki princa Harryja, 12. oktobra pa naj bi se udeležila še poroke princese Eugenie. Foto: Getty Images

Britanski mediji poročajo, da se jim bodo pridružili še manekenki Cara Delevingne in Suki Waterhouse, pevec James Blunt, Cindy Crawford in njen mož Randy Gerber, supermanekenki Kate Moss in Naomi Campbell ter pevca Elton John in Robbie Williams.

Poroka se bo odvijala na istem prizorišču kot Harryjeva in Meghanina, na gradu Windsor.

Meghan Markle Trendi Zakaj bo poroka princese Eugenie za Meghan lahko precej mučna?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin