Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
17.12

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alenka Bratušek Kate Middleton vzorec obleka

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 17.12

4 leta, 2 meseca

Alenka Bratušek in Kate Middleton: živalski vzorec je "in"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dan potem, ko se je v Rimu v živalskem vzorcu pojavila slovenska premierka Alenka Bratušek, se je v plašču z živalskim vzorcem pojavila tudi Kate Middleton.

Alenka Bratušek se je že pred zdaj že znamenitim krilom z živalskim potiskom pojavljala v oblačilih s takšnimi vzorci. Ob uradnem obisku Italije pa je završalo, ko se je premierka sprehodila po rdeči preprogi na protokolarnem obisku v krilu z živalskim vzorcem ob predsedniku italijanske vlade Enricu Letti. Modna strokovnjakinja Manja Plešnar je takrat za Planet Siol.net povedala, da takšno izbiro oblačil pozdravlja, saj naj bi po njenem mnenju to sploh ne bilo drzno. In očitno je imela prav.

Le dan po dogodku pa se je v živalskem vzorcu, tokrat v plaščku, potiskanem v vzorcu dalmatinca, pojavila na uradnem dogodku tudi britanska modna ikona številka ena Kate Middleton. Ob krstu ladje Royal Princess je očarala s plaščkom, potiskanim z živalskim vzorcem, ki je bil v trgovinah Hobbs prodan v le nekaj trenutkih po tem, ko se je Kate z njim pojavila v javnosti, obenem pa je Veliko Britanijo zajela prava mala norija na oblačila s podobnimi vzorci.

Alenka Bratušek je, če torej sodimo po Kate in modnih strokovnjakih, popolnoma "in", saj je oblačila z živalskim vzorcem nosila že v preteklosti, tudi v slovenskem parlamentu.

Strokovno mnenje »Lahko bi rekla, da živalski vzorci v modi dvigajo največ prahu in povzročajo največ nasprotujočih si mnenj. In upravičeno, kajti živalski vzorec je lahko videti noro dobro in le živalski vzorec je hkrati lahko videti tako zelo ceneno. Prvo pravilo živalskih vzorcev je, da mora biti ženski, ki ga nosi, všeč, v njem se mora dobro počutiti, se z njim zliti. Šele potem nastopijo druge zakonitosti. Biti oblečen od glave do peta v živalskem vzorcu nikoli ne more biti privlačno, pa naj se vzorec na različnih kosih oblačil ujema ali ne. Dobro je, če kombiniramo krilo z gepardjim potiskom in top v barvi fuksije. Lepa kombinacija je tudi parček zebraste bluze in indigo modrih hlač ali, za tiste bolj drzne, hlač v neonsko rumeni barvi. Vsi vzorci kače v naravnih odtenkih so zelo prijetni na pogled, zares modni pa so tisti v raznih močnih barvnih različicah – turkizni, roza, gorčično rumeni barvi ... Lahko pa posežemo le po dodatku, na primer torbici, čevljih ali očalih v živalskem vzorcu. Kate je v črno-beli različici potiska ene najlepših divjih mačk, ozelota, videti kot prava modna kraljica, medtem ko bi pri ge. Bratušek zgornji del zamenjala z oranžno ali rdečo barvo. Vsekakor pa en velik stilski bravo za krilo v lepem potisku geparda (ne, niso vsi lepi), ki naši premierki nadvse pristoji. Za drznost obeh dam, ki je ravno prava mešanica provokativnosti in 'konservativne' elegance, kapo dol,« je povedala o obeh kombinacijah modna oblikovalka in stilistka številnih zanih slovencev Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

Ne spreglejte