SiolNET. Trendi Potovanja
0,49

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Življenje je najdražje v Hongkongu, v Evropi je najdražji Zürich

0,49

termometer

Hongkong
Foto: Pixabay

Na vrhu lestvice najdražjih mest po stroških življenja za tujce že tretje leto vztraja Hongkong, med evropskimi mesti je za tujce najdražje življenje v švicarskem Zürichu.

Hongkongu na lestvici sledita turkmenska prestolnica Aškabad in japonsko glavno mesto Tokio, so pokazali izsledki letne raziskave, ki jo je opravilo mednarodno svetovalno podjetje Mercer.

Aškabad se je na drugo mesto zavihtel tudi zato, ker se sooča z gospodarsko krizo, zaradi katere v mesto doteka občutno manj tujih valut, dodatno težavo pa predstavljajo nihanja valutnih tečajev in inflacija, poroča STA.

Predsedniška palača v Aškabadu Predsedniška palača v Aškabadu Foto: Getty Images

Med najdražjimi mesti za tujce je med prvimi desetimi kar šest azijskih (Singapur je s tretjega nazadoval na peto mesto, v prvi deseterici pa so še tri švicarska mesta, in sicer Zürich na četrtem, Bern na osmem in Ženeva na devetem mestu.

Med ameriškimi mesti se je med prvih deset najdražjih mest za življenje tujcev uvrstil le New York na šestem mestu. Stroški življenja v ameriških mestih so se za tujce zvišali, kar gre pripisati močnemu dolarju, piše STA.

To je deset najdražjih mest po stroških življenja za tujce:

 1. Hongkong
 2. Aškabad, Turkmenistan
 3. Tokio, Japonska
 4. Zürich, Švica
 5. Singapur
 6. New York, ZDA
 7. Šanghaj, Kitajska
 8. Bern, Švica
 9. Ženeva, Švica
 10. Peking, Kitajska

Med evropskimi mesti se je za tujce podražilo življenje v Londonu, ki je zasedel 19. mesto na lestvici, Pariz pa je zdrsnil s 47. na 50. mesto.

Windhoek, glavno mesto Namibije Windhoek, glavno mesto Namibije Foto: Getty Images

Najcenejši so stroški življenja za tujce v mestih Karači v Pakistanu, Biškek v Kirgizistanu, Taškent v Uzbekistanu, Windhoek v Namibiji in Tunis v Tuniziji.

Raziskava temelji na stroških življenja, izračunanih v prehodu iz februarja v marec, ko pa se večina držav še ni soočala s posledicami pandemije covid-19.

Oglejte si še:

Plaža. Dekle. Morje. Trendi Pet destinacij za bogate in slavne: med njimi tudi jadranski otok #video Bohinjsko jezero Trendi Kam potovati po pandemiji? Med najvarnejšimi destinacijami tudi slovenska. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin