Vstopite v eksotični svet barv, okusov in duhovnosti – Indija vas pričakuje!

Indija, polna drugačnosti in kontrastov. Poletite z letali Air France v to enkratno deželo in si privoščite dopust, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Vstopite v eksotični svet barv, okusov in duhovnosti – Indija vas pričakuje!
Vsebino omogoča Air France

Tudi če ste že poskusili kakšen kari ali drugo dobroto indijske kuhinje, vas bo tamkajšnja pestra in predvsem eksotična kulinarika gotovo osupnila. V deželi, ki ima svoj filmski Bollywood (ne, ni zatipkano), lahko obiščete barvite palače v Radžastanu ali se odpočijete na plažah Goe, obdanih s palmami.

Nikar pa ne spreglejte monumentalnega mavzoleja Tadž Mahal, enega od sedmih svetovnih čudes – brez tega vaš obisk Indije ne more biti popoln!

Od hrupnih ulic do hramov duhovnosti

Prepustite se popolnoma drugačnemu utripu, ki ga ustvarjajo tudi hupajoče rikše in barvite ulične tržnice. Kamorkoli pogledate, je Indija sijajna in navdušujoča!

Indija

Malo je krajev na svetu, ki nagovarjajo domišljijo tako močno kot Indija, domovina mnogo verstev, kultur in svetih hramov. Odpočijete se lahko v ašramu, duhovnem domovanju indijskih religij, ali se poučite o jogi v Rišikešu, svetovni prestolnici joge.

Eden od vrhuncev duhovnega doživetja Indije je Varanasi, kjer se lahko z ladjo odpravite na izlet po svetovno znani reki Ganges in opazujete tisoče romarjev, ki se tam kopajo vsak dan.

V nacionalnem Gandijevem muzeju v prestolnici New Delhi boste hitro spoznali (ali se spomnili), zakaj je Mahatma Gandi še vedno duhovni oče Indije.

Indija

Indija je polna presenečenj, a pot do tja je zanesljivo udobna in prijetna z letali Air France. Priskrbite si svojo letalsko vozovnico čim prej!

Vsi obrazi narave

Potovanje skozi Indijo vas nagradi z mnogimi podobami pokrajine. Opazujte sipine puščave Radžastan, ko se ob sončnem zahodu obarvajo v čudovito rdečo barvo, ali raziščite planoto Deccan na jugu države.

Indija

Najlepše indijske slapove boste našli v Šilongu, a je (dobesedno) največja naravna znamenitost čudovito gorovje Himalaja. Najbolj športni in izurjeni se ne bodo mogli upreti skušnjavi zahtevnega vzpona, a bodo vsi drugi prav tako lahko občudovali razglede iz številnih razkošno opremljenih bivališč na nižjih nadmorskih višinah.

Mumbaj – za večino vrata v Indijo in prvi stik z njo

Že ko priletite v Mumbaj, ki smo ga nekoč poznali kot Bombaj, boste lahko takoj spoznali povsem drugačen svet Indije. Zlate plaže Goe so le streljaj stran, še bližje pa je do priljubljene ulice Marine Drive, kjer si lahko privoščite prijeten večerni sprehod.

Ena od najlepših stavb Mumbaja je prelestna železniška postaja Victoria Terminus, v zgodovinskem predelu Koloba pa lahko spoznate dediščino enega od številnih indijskih obdobij preteklosti.

Indija

Indija

Mumbaj je mesto, ki bo v hipu vzbudilo vsa vaša čutila. Vso raznolikost in pestrost sadja, zelenjave in začimb, ki jih premore Indija, boste lahko spoznali na enem mestu: v ogromnih dvoranah tržnice Crawford.

Spominski lok Gateway to India (Vrata Indije) se dviga 26 metrov visoko iz mumbajskega pristanišča in je simbol tega največjega indijskega mesta. Tu se začnejo številni izleti z ladjami po okolici, v njegovi neposredni bližini je tudi znameniti hotel Taj Mahal Palace.

Amerika ima Hollywood, Indija pa – Bollywood!

Mumbaj je tudi središče indijske filmske industrije. Spoznajte zakulisje sveta Bollywooda in si privoščite poglobljeni ogled osrčja indijske industrije zabave.

Idealen cilj za počitnice v mestu, Mumbaj je idealno izhodišče za začetek daljšega in obsežnejšega spoznavanja Indije. Letala Air France vas v Mumbai popeljejo vsak dan – tudi iz Ljubljane s prestopanjem v Parizu.

Na potovanje s kovčkom Air France Delsey

Sodelujte v nagradni igri. Podarjamo kompakten potovalni kovček Delsey podjetja Air France. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje. Med vsemi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel nagrado, s katero boste potovali v slogu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano