SiolNET. Trendi Potovanja
5,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vplivneži z Instagrama množično objavljajo fotografije iz Černobila #foto

5,47

termometer

Dobro je, da je serija o černobilski jedrski nesreči spodbudila tamkajšnji turizem, meni avtor televizijske obdelave nesreče iz leta 1986 Craig Mazin. Zmotile pa so ga nekatere fotografije s kraja tragedije, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

A post shared by @ nz.nik on

Odkar je HBO-jeva serija Černobil v javno zavest spet priklicala to nesrečo iz prejšnjega stoletja, na območju nekdanje jedrske elektrarne in bližnjega mesta duhov Pripjat opažajo od 30- do 40-odstotno rast obiskov. Lani je černobilsko območje, ki je kot spomin in opomin kot turistična destinacija odprto od leta 2011, obiskalo več kot 50 tisoč ljudi.

Pripjat Trendi Černobil: manj radioaktivne nevarnosti, več težav s turisti #video

Ne pozabite na tragedijo, ki se je zgodila tam

Da je serija Černobil spodbudila še dodatni obisk območja katastrofe, je avtor serije Craig Mazin na Twitterju označil kot pozitivnega, a ob tem opozoril na neobčutljive in neprimerne fotografije, ki se s černobilskega območja pojavljajo na nekaterih profilih na Instagramu.

Zato je obiskovalcem dejal, da naj ne pozabijo, kakšna strašna tragedija se je tam zgodila, in jih pozval k spoštovanju do vseh, ki so trpeli in se žrtvovali.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin