Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
8.20

Osveženo pred

6 dni, 10 ur

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

noad Počitnice.si Barcelona Costa Brava Malaga Lanzarote Tenerife Kanarski otoki Španija dopust počitnice PR članek

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 8.20

6 dni, 10 ur

V Španijo za 1. maj in poleti 2025 do 30 odstotkov ceneje s plačilom na 12 ali 24 obrokov

Oglasno sporočilo

Španija je ena od tistih evropskih turističnih destinacij, ki je privlačna vse leto. A ker so cene počitniških paketov običajno precej visoke, mnogi sanje o dopustovanju na Costi Bravi, Costi del Sol ali Balearih odlagajo na prihodnost, ko bo domači finančni položaj nekoliko boljši oziroma bodo cene letovanj nekoliko padle. No, čakanja je, kot kaže, konec, saj smo našli najboljših pet španskih destinacij, ki si jih lahko zagotovite po noro ugodni ceni – a samo do 31. oktobra 2024!

shutterstock_1072629278 copy 2_1200 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si

Španija ima vse, kar potrebuje popolna počitniška destinacija. Več kot osem tisoč kilometrov plaž, čudovito pokrajino, prekrasno vreme, božansko hrano in največje število barov v Evropi. Španski temperament in brezskrben odnos do življenja sta izjemno nalezljiva in tudi največji počitniški nasprotniki popoldanske sieste bodo po dnevu ali dveh z veseljem zadremali po kosilu. Tu se lahko brez težav prepustite zimzeleni španski filozofiji "mañana, mañana" in odložite na jutri, kar ni nujno storiti danes, ter si namesto tega privoščite veselo fiesto z obilico sangrije.

Kako do poceni počitnic v Španiji?

Več kot dovolj razlogov torej, da naslednje počitnice preživite na kateri od priljubljenih španskih obal. Ker so počitnice v tej deželi praviloma kar velik finančni zalogaj, so se na Počitnice.si odločili poiskati alternativo, sprejemljivo za vsak žep, zato so poiskali nizkocenovne lete iz okolice v španska letovišča in jih povezali s svojo bogato bazo hotelskih in apartmajskih namestitev.

Rezultat so NORO ugodne počitnice na Majorki, Costi Bravi, Lanzarotu, v Malagi in Tenerifu, kamor lahko vso pomlad in poletje večkrat na teden poletite z nizkocenovnim letalskim prevozom iz Zagreba ali Trevisa pri Benetkah. To pomeni, da si lahko počitnice v Španiji oblikujete povsem po svoje, saj sami določite, za koliko dni se boste odpravili na oddih (3, 5, 7, 10, 12 ali 15 dni) in koliko prtljage boste vzeli s seboj.

A pozor! ODLIČNI 'first minute' popusti so aktualni samo še do 31. oktobra 2024, zato čim prej preglejte ponudbo počitnic v Španiji na Počitnice.si in si pravočasno zagotovite noro špansko avanturo!

Če niste ravno spretni z uporabo iskalnikov ali ste v časovni stiski, lahko iskanje najboljših ponudb počitnic prepustite tudi izkušenim svetovalcem na Počitnice.si. Vse, kar morate storiti, je, da jim na info@pocitnice.si ali na telefonsko številko 01/280 30 00 sporočite vaše želje glede destinacije, predvidenega datuma letovanja ter pričakovane namestitve – že v nekaj urah boste na elektronsko pošto prejeli nabor najboljših ponudb glede na vaše želje.

Če imate raje bolj osebni pristop, se lahko od ponedeljka do sobote oglasite tudi v fizičnih poslovalnicah Počitnice.si v nakupovalnih središčih Supernova Rudnik v Ljubljani in Supernova Kranj Primskovo ter skupaj s svetovalci poiščete najboljše počitnice v Španiji za vaš okus!

Počitnice v Španiji – popolna izbira za vsak žep

Na bližnjih do srednje oddaljenih destinacijah je kakovostna namestitev pomembnejša kot izbira letalskega prevoznika, zato so na Počitnice.si pripravili edinstven paket počitnic, sestavljen iz nizkocenovnega letalskega prevoza in izbrane namestitve na destinaciji. Nižjo ceno letalskega prevoza lahko tako izkoristite kot izjemen popust na celoten aranžma ali pa denar, ki ga prihranite na prevozu, investirate v kakovostnejšo namestitev na destinaciji in torej namesto polpenziona s tremi zvezdicami izberete all inclusive s petimi.

Ker cena letalskih vozovnic pri nizkocenovnih ponudnikih raste z zakupom sedežev na letalu, pričakujemo, da bližje, kot bo datum odhoda, višje bodo cene, zato je vredno pohiteti in izkoristiti ODLIČNO akcijsko ponudbo na Počitnice.si, kjer si lahko do 31. oktobra 2024 oddih na najboljših petih španskih destinacijah zagotovite po posebej ugodni ceni – tudi do 30 odstotkov ugodneje!

shutterstock_536358163_1200 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si

O katerih petih španskih destinacijah sploh govorimo?

Majorka, Balearski otoki

Majorka je krasen Balearski otok s precej izrazitim španskim pridihom in tipično otoško ležernostjo. Zaradi mirnega morja, ki ga zalivi branijo pred vetrovi, pestrega nabora igrišč z igrali in zabaviščnih parkov ter vsesplošne varnosti in čistoče je pravi počitniški raj tudi za družine z otroki. Med njimi so še posebej priljubljene peščene plaže v letovišču Calla Millor na vzhodu otoka ter v mestih Can Picafort in Alcudia na severnem delu otoka. Ponudba hotelov in apartmajev v tem delu je resnično ogromna, zato poiščite svojega favorita TUKAJ in rezervirajte nepozabne počitnice na Mallorci.

Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da gre za tipično počitniško destinacijo, kjer celoten oddih preživite razpeti med hotelsko sobo, bazeni in plažo, lahko Majorka ponudi veliko več, kot si morda predstavljate. Mladi (in mladi po srcu) boste zagotovo uživali v letoviščih El Arenal in Magalluf na jugu otoka, ki se lahko pohvalita s kopico izjemnih nočnih klubov ter diskotek, kjer glasbo vrtijo svetovno znani DJ. Družine in adrenalinski navdušenci se lahko podate na pustoloviščino v tematski ali vodni park, ki jih na Majorki najdete na praktično vsakem koraku.

Fotogalerija
1
 / 2

Costa Brava in Barcelona

Costa Brava ali Divja obala se razprostira na skoraj 300 kilometrih severovzhodne španske obale in je poznana po številnih letoviščih. Najbolj znano in največje je vsekakor Lloret del Mar, ki se lahko pohvali z izjemnim dnevnim in nočnim življenjem. Za družine najbolj priporočamo del, ki leži južno (Malgrat de Mar in Santa Susanna) ali severno od Lloreta del Mara (vse do območja Sant Feliu de Guixols), kjer so plaže veliko manj obljudene in divje. Med letovišči velja omeniti še Girono, ki je znana po srednjeveški arhitekturi, ter Tosso de Mar – čudovito majhno obalno letovišče s finimi peščenimi zalivi in odlično ohranjeno srednjeveško dediščino.

Brezplačno na izlet v Barcelono

Če bivate v hotelih v krajih Blanes, Santa Susanna in Malgrat de Mar vam podarimo celodnevni izlet z vlakom v Barcelono.

Ob tem Costa Brava predstavlja tudi odlično izhodišče za izlet v Barcelono in hiter obisk največjih znamenitosti. Pohvali se lahko z zelo bogato zgodovino umetnosti in arhitekture, dobro pa je poskrbljeno tudi za zabavo otrok. Ponuja široke plaže, toplo morje in velike zelene parke, kjer se v poletnih mesecih dogajajo različne animacije. Če ste časovno omejeni, je Barcelono najbolje raziskati peš, da začutite utrip mesta, ali pa si izposodite kolesa in se zapeljite ob lepo urejeni peščeni plaži. V bližini so tudi živalski vrt in prekrasne fontane, kjer se lahko v poletni vročini prijetno ohladite.

shutterstock_1458340970_1200 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si

V letu 2025 lahko dodobra spoznate in raziščete Costo Bravo in Barcelono po izjemno ugodni ceni, saj so na Počitnice.si nizkocenovne prevoze iz Zagreba dvakrat na teden, od aprila do oktobra 2025, povezali z bogatim naborom hotelov in apartmajev ter jih v ekskluzivni ponudbi znižali tudi do 30 odstotkov. A le do 31. oktobra 2024!  

Preverite TUKAJ ali povprašajte na info@pocitnice.si oziroma 01/280 30 00!

shutterstock_2156289499 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si

Malaga, Costa del Sol

Malaga in Costa del Sol sta največji in najbolj znani turistični točki Andaluzije v Španiji,  saj lahko obiščete čudovita mesta Sevilla, Cordoba, Ronda ali Gibraltar in združite počitnice z ogledi.

Malaga slovi kot moderno andaluzijsko počitniško središče, ki združuje čudovite peščene plaže, izvrstno kulinariko in veliko možnosti za raziskovanje. Le pol ure vožnje z vlakom je oddaljeno še eno izjemno privlačno letovišče Torremolinos, počitniški raj s številnimi hoteli in kilometri čudovitih peščenih plaž, okrašenimi z bari, restavracijami, klubi in trgovinicami s spominki.

shutterstock_2175776661_1200 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si
Dobre pol ure vožnje z letališča v Malagi je potrebne do še enega izjemno znanega letovišča španske Sončne obale Marbelle, ki jo mnogi označujejo za španski St. Tropez. V njegovem mondenem pristanišču Puerto Banus so namreč vse leto zasidrane prestižne jahte slavnih in bogatih, okolica pa je polna trendovskih barov, eminentnih restavracij in dizajnerskih butikov. A brez skrbi, Marbella nudi bogat nabor hotelov različnih kategorij za vsak žep, zato ni razloga, da bi jo odpisali s svojega počitniškega seznama. Sploh če si želite popolne kombinacije sprostitve, zabave in raziskovanja.

Med počitnicami v Malagi vam svetujemo poldnevni obisk Seville, ki v sebi skriva mešanico različnih kultur. Ob vznožju najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada leži Granada, nekdaj zadnja trdnjava Mavrov, ki danes uteleša staro Andaluzijo v pravem pomenu. Mesto Cordoba vam bo vsekakor ostalo v spominu zaradi velike mošeje Mezquite, ki so jo po rekonkvisti spremenili v stolnico ter jo opremili z oltarji, piko na i pa bo dodala še Alcázar de los Reyes Cristianosena izmed lepših mavrskih palač z vrtovi. Ronda je špansko mesto z eno najspektakularnejših leg nad globoko sotesko reke Guadalevin, ki mesto deli na dva dela. Lahko pa se odločite za izlet v Gibraltar in boste dejansko odšli na izlet v angleško kolonijo.

Privoščite si prvomajski ali poletni oddih na Costa del Sol po izjemni ceni! Na Počitnice.si so povratni nizkocenovni letalski prevoz iz Zagreba in Trevisa pri Benetkah, organiziran kar štirikrat tedensko za jesen in zimo 2024 ter 1. maj in poletje 2025, združili z več kot 250 hoteli vzdolž celotne Sončne obale. Rezultat je bogat nabor edinstvenih počitniških paketov za vsak okus in žep! Ne verjamete? Preverite TUKAJ!
Fotogalerija
1
 / 2

Lanzarote, Kanarski otoki

Lanzarote se lahko pohvali z najlepšimi plažami med vsemi Kanarskimi otoki. Skoraj sto kilometrov dolga obala je polna plaž, katerih tretjino pokriva nežen saharski pesek, tretjina je črnih vulkanski in tretjina kamnitih. Od obale Afrike ga loči le dobrih sto kilometrov, kar zagotavlja obilo sonca in visoke temperature, Atlantik pa skrbi, da vseeno ni prevroče.

Playa Dorada beach | Foto: Počitnice.si Playa Dorada beach Foto: Počitnice.si

Severni del otoka je bolj vetroven in zato pravi raj za ljubitelje surfanja in kajtanja, južna ter vzhodna obala pa sta večinoma peščeni in zato popolni za kopanje. Med letovišči je na otoku Lanzarote še posebej priljubljena Playa Blanca na skrajnem jugu otoka, ki se lahko pohvali s prijetno atmosfero ter številnimi restavracijami in bari ob plaži. Zgolj streljaj stran najdete plaže Papagayo, šest plaž s finopeščenimi zalivi za kopanje, ujetih v skalno obalo. Na vzhodni strani otoka sta priljubljeni letovišči še Puerto del Carmen in Costa Teguise s peščenimi plažami ter slikovitimi promenadami s pestrim dnevnim in nočnim življenjem. 

Fotogalerija
1
 / 2

Tenerife en otok, dva svetova

Tisti, ki za svoj počitniški cilj izberejo otok Tenerife, namestitev običajno poiščejo na bolj sončnem in suhem jugu, kjer se v čarobnem kontastu nizajo vulkanske črne in umetne peščene plaže. Nekatere so kot nalašč za sproščene družinske užitke, na drugih, bolj vetrovnih, lahko nabirate dragocene deskarske in kajtarske izkušnje.

Costa Adeje krasijo čudovite peščene plaže in ravno padajoči, zaščiteni kopalni zalivi, primerni tudi za otroke. Playa de las Americas je živahna počitniška oaza s promenado ob plaži, na kateri se vse do mesteca Los Cristianos vrstijo nakupovalna središča, bari, kavarne, restavracije in nočni klubi. Kakšen dan je zagotovo vredno preživeti v Siam Parku, največjem vodnem parku v Evropi s številnimi restavracijami in zabavo za vso družino.

Fotogalerija
1
 / 2

Če se odločite med počitnicami na Tenerifu raziskati tudi sever otoka, boste pristali v povsem drugem svetu. Po prečkanju gorske pregrade, nacionalnega parka Canadas del Teide v osrednjem delu otoka, sredi katerega kraljuje najvišja gora Španije in tretja največja vulkanska gora na svetu – 3718 metrov visok Pico del Teide – vas bo pozdravila bujna zelena oaza in kmalu vam bo jasno, zakaj je tako.

shutterstock_335068310_1200 | Foto: Shutterstock / Počitnice.si Foto: Shutterstock / Počitnice.si

Medtem ko je na južnem delu Tenerifa dež prej izjema kot pravilo, je sever bolj vlažen – in zelen. Plaže tu so črne, skrite pod vulkanskimi klifi, vsekakor pa velja obiskati nacionalni park Anaga, prestolnico Santa Cruz de Tenerife z zlato plažo Playa de las Teresitas ter idilično hribovsko vasico Masca, ki močno spominja na Machu Pichu v Peruju.

Pobegnite pred meglo in mrazom ter si to jesen oziroma zimo privoščite nepozaben oddih na čudovitem Kanarskem otoku Tenerifu! Že danes preverite najboljšo 'first minute' paketno ponudbo počitnic na otoku Tenerife TUKAJ ali pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ter si zagotovite neverjetnih 30 odstotkov popusta na zgodnje prijave!

Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si, d. o. o.  

Ne spreglejte