SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Slovenski Istri se med počitnicami še najdejo proste postelje

4

termometer

Razdružitev zimskih počitnic na dva tedna bo le delno vplivala na turistični obisk v Slovenski Istri, saj se večina v tem času odloča za oddih na snegu, ugotavljajo obalni turistični delavci.

Obeti so med obalnimi občinami mešani, kapacitete pa ne bodo polno zasedene. Tako hoteli v občini Piran niso polno zasedeni, čeprav beležijo višjo zasedenost kot lani v počitniškem obdobju, ko je še veljal enotni termin zimskih počitnic. Nekateri hoteli bodo sicer skoraj podvojili število nočitev v primerjavi s februarjem 2012, so pojasnili v Turističnem združenju Portorož.

V Kopru bolj računajo na poslovneže in tuje turiste Tudi na turizem v koprski občini zimske počitnice nimajo večjega vpliva, saj so hoteli v tem času bolj odvisni od poslovnežev in tujih turistov, kot pa od domačih gostov, pojasnjujejo v Turistično informacijske centru Koper. Obeti posameznih hotelirjev se med sabo precej razlikujejo, v času zimskih počitnic pa pričakujejo zasedenost med 30 in 50 odstotki. Nasploh pa so obeti relativno slabi.

Zanimivejši so hoteli z bazeni oziroma wellness ponudbo V izolski občini pričakujejo podobno zasedenost kot lani, ko so v tednu enotnih zimskih počitnic zabeležili 3600 nočitev. Pri tem so slovenskemu gostu v tem času zanimivejši hoteli, ki imajo na razpolago bazen oziroma wellness ponudbo. Zaradi same narave obalnega turizma v tem obdobju ni pričakovati težav z prezasedenostjo, pojasnjuje vodja Turistično informativnega centra Izola Tina Puhar, ki sicer meni, da je ločen termin zimskih počitnic boljši.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin