Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2024,
11.42

Osveženo pred

3 ure, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,20
Uživajmo poletje Uživajmo poletje luksuz Hrvaška Pulj jahta

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2024, 11.42

3 ure, 13 minut

V Pulju opazili eno največjih in najdražjih jaht na svetu, oblikoval jo je znani Slovenec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,20

V pristanišče hrvaškega mesta Pulj je v ponedeljek vplula luksuzna megajahta Kismet, ki velja za eno največjih in najdražjih jaht na svetu. Zunanjost jahte je oblikovalo podjetje Nuvolari Lenard, ki je v solastništvu Slovenca Dana Lenarda. Kako je videti, si oglejte v zgornjem posnetku.

Gre za 122-metrsko jahto, ki so jo letos zgradili v nemški ladjedelnici Lürssen. Uvrščena je na seznam največjih jaht na svetu, portal YachtCharterFleet pa navaja, da je tudi ena najdražjih. Njena cena znaša 360 milijonov evrov, mogoče pa jo je za tri milijone evrov najeti za en teden.

Zunanjost je oblikovalo podjetje znanega Slovenca

Jahta Kismet lahko sprejme do 12 ljudi, za katere skrbi 36 članov posadke. Glavna kabina se razteza na dve palubi. Na jahti so tudi pristajališče za helikopter, dvigalo, notranji in zunanji kino, prostor za razvajanje, lepotni center, fitnes in več ogrevanih bazenov. 

Notranjost jahte je oblikovalo angleško podjetje Reymond Langton Design, medtem ko je za zunanjost poskrbelo podjetje Nuvolari Lenard, ki je v solastništvu Slovenca Dana Lenarda. Drugi solastnik je Italijan Carlo Nuvolari. Lenard velja za enega najbolj cenjenih oblikovalcev luksuznih plovil, katerega jahto ima v lasti tudi filmski režiser Steven Spielberg. Ker je sedež podjetja v Benetkah, je ves čas razpet med Slovenijo in Italijo. Poročen je z nekdanjo slovensko mis Hawaiian Tropic Tatjano Tutan Lenard.

Jahta Kismet lahko sprejme do 12 ljudi, za katere skrbi 36 članov posadke. | Foto: Pixsell Jahta Kismet lahko sprejme do 12 ljudi, za katere skrbi 36 članov posadke. Foto: Pixsell

Preberite tudi: 

potopljena jadrnica
Novice Brodolomce z jahte britanskega tajkuna še iščejo #video
Robert De Niro skok v morje
Trendi Robert De Niro pri 81 letih skočil z jahte in prestrašil oboževalce #video
Maja Malnar thumb
Trendi Manekenka Maja Malnar delila dopustniške utrinke iz Grčije #foto
Ne spreglejte