Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Natisni članek

turizem Sunrose 7 hotel Bohinj

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 19.25

4 leta, 7 mesecev

V prenovljenem bohinjskem hotelu bodo uživali le polnoletni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

V popolnoma prenovljenem butičnem hotelu sredi Bohinja se je lastnik odločil, da bo gostom ponudil popolno digitalno razstrupljanje - oddih brez telefona, televizije in interneta, vstop v luksuzni hotel pa je dovoljen samo polnoletnim. Prenovljena trietažna vila, ki je v preteklosti gostila tudi člane avstro-ogrske kraljeve družine, vabi z 18 dizajnerskimi sobami.

Pod krošnjami zaščitenega 100 let starega drevoreda edinstveno zgodbo piše hotel s še daljšo zgodovino, saj poglede privablja že 129 let, nekaj tradicije pa so vpletli tudi v oblikovne rešitve, so poročali v oddaji Planet 18 na Planetu.

"Kovani ornamenti, ki jih je že takrat delal bohinjski kovač, so bili restavrirani, sicer pa imamo tudi druge stvari, kot na primer keramiko z vzorci iz tedanjega časa, tu so deli pisem in sporočil, ki so prav tako iz obdobja med letoma 1830 in 1890," je povedal Anže Čokl, vodja projekta Sunrose 7.

Hotel Dam
Trendi Nov slovenski butični hotel, ki dokazuje, da je bistvena vsebina

Hotel Sunrose 7 Bohinj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Pri zasnovi koncepta sodelovalo 30 strokovnjakov iz 28 držav

Prenova hotela je trajala devet mesecev, pri zasnovi koncepta je sodelovalo kar 30 strokovnjakov iz 28 držav. V svojo zgodbo so vključili tudi slovenske oblikovalce. Ves les v hotelu je slovenski, hodniki in sobe pa so polni majhnih zanimivih detajlov, ki pričarajo toplino. Slap Savica je oblikovalce navdihnil, da so v kraljevi suiti namestili prvo doživljajsko prho v Sloveniji, pod katero se počutite kot pod slapom.

"Enostavno si želimo, da gostje iz domače knjižnice vzamejo kako knjigo in berejo ali pa spodaj pijejo dobro kavo, se pogovarjajo z drugimi turisti, namesto da gledajo televizijo," je to, zakaj nimajo televizije, pojasnil Čokl.

North Pole Igloos
Trendi Najsevernejši hotel na svetu: postavili ga bodo na severnem tečaju

Hotel Sunrose 7 Bohinj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Vstop v hotel le za polnoletne

Hotel Sunrose 7 se pridružuje letos prenovljenemu Aparthotelu Triglav, njegov lastnik kriptomilijonar Damian Merlak pa ima velike načrte s še tremi bohinjskimi biseri.

"Zelo pomembno se mi zdi, da se vlaga v turistično infrastrukturo v Bohinju, posebej v hotelski del, ker to po svoje Bohinj ohranja v njegovi filozofiji trajnostnega turizma še bolj trdnega," je dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Množičnega turizma se ne želijo iti, pravijo v hotelu Sunrise 7, gostje lahko pri njih dobijo butično ponudbo in oddih v neokrnjeni naravi. A v hotelu gostje te ne bodo mogli doživeti s svojimi otroki, saj je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

"Nekateri si želijo romantične večerje in velika razlika je, ko lahko to uživaš v čistem miru, ne da pet metrov stran kričijo kakšni otroci," je odločitev o starostni meji pojasnil Čokl.

Za hotelsko sobo bodo morali gosti odšteti od 180 do 450 evrov.

Novice Na Bohinjskem odkrili nove jame #video

Hotel Sunrose 7 Bohinj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

 

Ne spreglejte