SiolNET. Trendi Potovanja
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Cinque Terre v japonkah? Lahko vas doleti do 2.500 evrov kazni.

1,36

termometer

Cinque Terre
Foto: Pixabay

Če se odpravljate v Cinque Terre, nujno poskrbite za primerno obutev.

V Cinque Terre, slabih 20 kilometrov dolgem pasu morske obale v Liguriji, kjer turiste navdušuje pet slikovitih vasic na strmih pobočjih, letos pričakujejo rekorden turistični obisk. V bližnjem pristaniškem mestu La Spezia naj bi se namreč letos iz potniških ladij izkrcalo kar 750 tisoč turistov, medtem ko jih je lani na ta način pripotovalo "le" 450 tisoč.

Virgin Voyages, Richard Branson Trendi Milijarder širi svoj imperij s križarko, na kateri otroci niso dovoljeni #foto

K tej številki je treba seveda prišteti še množice izletnikov, ki v Cinque Terre pridejo na en- ali večdnevni izlet, med temi je vsako leto tudi veliko Slovencev. Skupno v Cinque Terre vsako leto naštejejo kar okoli 2,5 milijona obiskovalcev.

Cinque Terre Foto: Pixabay

Mnogi med njimi se na stezice, ki povezujejo vasice Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore, odpravijo v popolnoma neprimerni obutvi, opozarjajo tamkajšnje oblasti. Zaradi turistk in turistov v japonkah, sandalah ali celo visokih petah imajo tamkajšnji gorski reševalci vsako leto polne roke dela.

Cinque Terre Foto: Pixabay

"Težava je v tem, da ljudje pridejo sem misleč, da so na plaži, toda poti, ki vodijo po pobočjih, so kot gorske steze," je za britanski časopis The Telegraph povedal vodja nacionalnega parka Cinque Terre Patrizio Scarpellini.

Na pohod z otroškim vozičkom in nogo v mavcu

Med drugim so morali lani priskočiti na pomoč družini iz Nemčije, ki se je na pohod podala z otrokom v vozičku, ter starejšemu Italijanu, ki je skušal zavite in strme stezice premagati, čeprav je imel nogo v mavcu.

Cinque Terre Foto: Pixabay

Do 2.500 evrov kazni

Scarpellini je zato napovedal, da bodo za turiste, ki niso primerno obuti, uvedli denarne kazni. "Začeli bomo kampanjo, ki bo obiskovalce poučila o primerni obutvi, nato bomo za neupoštevanje pravil začeli zaračunavati globe," je zatrdil. Zneski kazni bodo med 50 in 2.500 evri, odvisno od tega, koliko sivih las (in stroškov) bodo neprimerno obuti obiskovalci povzročili tamkajšnjim oblastem.

Preberite še:

Tonka Zadnikar Sportal Legendarna oskrbnica: Zelo težko sem se navadila na gospe s torbicami in v salonarjih Gorski reševalci Novice Planinca v supergah in kratkih hlačah iz obupa grabila za travo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 59
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin