Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
4.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Planet TV The Biggest Loser Slovenija debelost zabaviščni park Gardaland

Nedelja, 1. 10. 2017, 4.01

6 let, 6 mesecev

Težav v zabaviščnih parkih nimajo le premajhni, ampak tudi preobilni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Gardaland | Foto Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Naprave v zabaviščnih parkih nimajo nimajo določene le meje višine, ki jo morate dosegati za vožnjo na njih. Prav tako kot pomanjkanje centimetrov je težava lahko tudi presežek kilogramov.

Kdor koli je z majhnimi otroki že obiskal katerega od zabaviščnih parkov z vlaki smrti in drugimi adrenalinskimi vožnjami, ve, da se lahko pri najmlajših in najmanjših zalomi. Pri veliko napravah je namreč zahtevano, da morate za vožnjo dosegati vsaj meter višine, pri tistih adrenalinskih tudi več, nekatere pa določajo tudi največjo možno višino, pri kateri vam vožnjo še dovolijo.

Video: Planet TV


Smrtne nesreče zaradi prekomerne teže

Gre preprosto za to, da se varovala pri tistih, ki štrlijo iz predpisanih mer, ne morejo primerno zapreti. Enaka težava pa se lahko pojavi tudi pri ljudeh s čezmerno telesno težo. V ZDA so zabeležili že več primerov smrtnih nesreč, ki so se pripetile, ker je varovalo zatajilo zaradi prekomerne teže oziroma obilnosti, zaradi česar vse več zabaviščnih parkov ob zahtevani višini za vožnjo na napravah določa tudi zgornjo mejo kilogramov oziroma obsega pasu in prsnega koša.

zabaviščni park | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

V zabaviščnem parku, ki je najbolj priljubljena tovrstna destinacija Slovencev, v Gardalandu ob Gardskem jezeru v Italiji, tovrstnih omejitev uradno ne navajajo. Na svoji spletni strani imajo navedeno zahtevano višino oziroma starost za posamezne naprave, o kilogramih medtem ni govora.

"To je bil najhujši trenutek v mojem življenju"

A tudi tam se lahko zgodi, da vam vožnje ne bodo dovolili zaradi prekomerne teže. To se je zgodilo izletnici iz Šmarja - Sapa: "Bila sem na izletu v Gardalandu. Ko sem že sedela na eni od naprav, je do mene pristopilo osebje in povedali so mi, da sem predebela in da se varovalo zato ne more zapreti. To je bil najhujši trenutek v mojem življenju." Trenutek groze, ki pa jo je spodbudil, da spremeni svoj življenjski slog in začne hujšati - to gre namreč za eno od tekmovalk v resničnostnem šovu  The Biggest Loser Slovenija, ki ga boste kmalu gledali na Planet TV.

Spremljajte The Biggest Loser Slovenija tudi na Facebooku in Instagramu, pridružite se debati z uporabo ključne besede #BiggestLoserSLO.
Ne spreglejte