Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
15.18

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hrvaška počitnice kolesarjenje advertorial

Sreda, 27. 5. 2015, 15.18

2 meseca, 3 tedne

Ste za nekoliko drugačne počitnice na Hrvaškem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaška ponuja veliko več kot kristalno morje in kilometre slikovitih plaž. Raziščete jo lahko tudi s kolesom ali pa jo preprosto spoznate po kulinariki. Ste za nekoliko drugačne počitnice?

Ko razmišljamo o poletnih počitnicah, se naša izbira večinoma ustavi pri najpopularnejših obmorskih krajih na Hrvaškem. Kaj ko bi letos poskusili nekaj novega? Hrvaška je lahko prava priložnost, da v sebi prebudite pustolovca, je pa tudi prava meka za vse tiste, ki vam dišijo aktivne počitnice.

Na dveh kolesih Hrvaška vam ponuja veliko priložnosti za turistično ali bolj športno kolesarjenje. Predstavljamo vam nekaj najbolj slikovitih:

Šibenik in Vodice: kolesarstvo je na tem območju aktualno vse leto. Že mesto Šibenik ponuja ogromno zanimivih kolesarskih poti, po katerih si boste lahko ogledali arhitekturne in naravne znamenitosti in hkrati zavili še do kakšnega sosednjega pobočja. Bližnje mesto Vodice velja za pravo pribežališče športnikov z vsega sveta. Ugodne vremenske razmere in pestra športna ponudba – od kolesarskih poti, športnih dvoran in fitnes centrov – Vodice uvrščajo med najbolj zanimive lokacije za priprave športnih reprezentanc.

Rokenrol stran od morja: v okolici Plitviškega jezera se lahko zaužijete narave. Tam je kar 150 kilometrov gorskih poti, ki so razdeljene na štiri urejene kolesarske steze. Steza Vrpile rock and roll vas bo s svojimi pastirskimi potmi odpeljala vse do kamnitnega Korenškega polja, svoje potovanje pa lahko nadaljujete po stezi Po polj, ki – sledeč rečici Matici – pelje do razgledne točke, iz katere se razprostira nepozaben pogled na Mrsinj in Plešivico. Če želite uživati v čudovitih panoramskih prizorih Plešivice in Mrsinja, vas bodo steze Po obronkih Plešivice ter Okoli Mrsinja popeljale tudi na to potovanje.

Doživite lepote Istre: Istra ponuja ogromno kolesarskih poti, skupno je označenih kar 350 kilometrov stez. Lahko se vključite v kakšno organizirano skupinsko kolesarjenje ali pa se na pot odpravite kar sami. Več informacij lahko preverite tukaj.

Aktivno na drugačen način Če vam kolesarjenje ne diši preveč, imamo še nekaj predlogov.

Spustite se v jame: na Hrvaškem je veliko jam, ki jih lahko raziskujete. Priporočamo ogled Modre jame na Biševu in Zmajeve jame na Braču. Ljubiteljem podzemeljskega sveta priporočamo tudi ogled Veternice pri Zagrebu.

V hribe: začetnikom priporočamo hribe v okolici Zagreba, Rovinja, Splita in Omiša, za bolj zahtevne pohodnike pa priporočamo obisk Paklenice, Velebita in Učke.

Prebudite otroka v sebi: za velike in majhne otroke – prepustite se vodnim vragolijam! Obiščite zabavni Aquapark Istralandia v Novigradu v Istri. Park je pravi raj za ljubitelje vodnega adrenalina, saj je na 81 tisoč kvadratnih metrih 20 različnih toboganov, največji je visok kar 27 metrov. Sezona se začne 6. junija 2015.

V iskanju najboljše jedi Če vas po svetu vodi želja po odkrivanju novih okusov, je Hrvaška prava izbira za vas. Poleg številnih morskih specialitet vam ponujajo ogromno kulinaričnih presežkov.

V okolici Dubrovnika ne smete preskočiti jagnjetine in teletine izpod peke, v Splitu pa pastičade in pogač vseh vrst.

V Istri se lahko v pomladnih mesecih najeste špargljev, sicer pa skozi vse leto priporočamo, da okusite sir in pršut z istrsko supo.

V osrednji Hrvaški vam bodo z veseljem postregli s samoborsko salamo in puranom z mlinci. V Zagorju poskusite ajdovo kašo, koruzno zlevanko in vrbovečko pero.

Kamorkoli boste šli, ne pozabite poskusiti tudi lokalnih vin.

Ne spreglejte