Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
14.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Natisni članek

brezstično plačevanje brezstične kartice Mastercard izlet počitnice advertorial

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 14.04

2 meseca, 1 teden

Ste za nekaj novega? Preživite drugačen jesenski oddih.

Vsebino omogoča Mastercard
počitnice

Prepustite se jesenskim barvam in se odpeljite nekam čez mejo – za konec tedna ali za malo daljše počitnice. Jesen je idealna priložnost za malo drugačno raziskovanje.

Podarjamo 40 evrov: Pošljite nam svoje jesenske fotografije

Kam vas bo odneslo to jesen? Pošljite nam svoje jesenske potovalne utrinke in se potegujte za brezstično Mastercard kartico s 40 evri dobroimetja.

Umirjeno vzdušje jesenskih mesecev kar kliče po čisto drugačnem potepanju. Naj vas zapelje čez mejo – v sosednji Italijo ali Avstrijo, na primer.

Da bi vam olajšali načrtovanje vašega romantičnega jesenskega pobega, smo vam pripravili edinstveni potovalni načrt. Držite se ga in zabava bo zagotovljena.

ITALIJA

Jesenska Toskana

Toskana | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Romantična in jesensko umirjena: izognite se največjemu turističnemu vrvežu in se v Toskano odpeljite v naslednjih tednih. Čudovita pokrajina se bo odela v tople barve, ozračje bo nabito s posebno nostalgično energijo.

Oktobra se Toskana spremeni v svet pisanih kulinaričnih doživetij – kamorkoli boste šli, boste tako ali drugače imeli priložnost okusiti sezonske lokalne dobrine, kot so kostanj, gobe, domače vino, tartufe in olivno.

Jesenski "must" ogledi v Toskani: Marina di Bibbona, Mugello, Firenze, Siena, Arezzo in dolina Chianti.

Cinque Terre

Cinque Terre | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če bi radi začutili posebno obmorsko idilo, potem se zapeljite do Ligurskega morja in odkrite čarobnost petih ribiških vasic – Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza in nekoliko bolj monden Monterosso al mare.

Priporočamo, da nastanitev poiščete v srednji vasici, iz katere boste imeli odlično izhodišče do preostalih širih, do katerih lahko pridete peš, po lepo urejenih peš poteh, z vlakom ali kar po morju.

Cinque Terre so sicer primerna destinacija tudi za družine z majhnimi otroki, vendar jo priporočamo predvsem za romantično raziskovanje v dvoje. Prečudoviti razgledi, umirjeno ribiško vzdušje in občutek, kot da ste se znašli v drugem časovnem obdobju: predstavljali si boste, da ste se znašli v kakšnem romantičnem filmu iz sredine prejšnjega stoletja.

Jezero Orta

Jezero Orta | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Romantično in nadvse slikovito – jezero v severni Italiji v bližini veliko bolj znanega jezera Maggiore, slovi po malem otoku, tako kot naš blejski otok.

V umirjenem okolju tega manjšega in malo manj znanega otoka boste doživeli posebne trenutke, ki so posebnost prav teh majhnih turističnih središč.

Okolica jezera ima poseben značaj, zgodovinsko dušo, ki jo zaznamuje arhitektura iz romanskega in baročnega obdobja.

AVSTRIJA

 Hallstatt

Halstatt | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Čudovita in romantična alpska vasica je pravi spektakel za oči in dušo. Je pravi majhni in pisani biser, ki se nahaja ob bregu jezera Halstatter See.

Majhno mestece, v katerem živi okrog 1000 prebivalcev, je odlično izhodišče za raznolika jesenska potepanja, predvsem v slikoviti naravi.

Ena glavnih  turističnih točk je nedvomno rudnik soli, ki velja za najstarejše na svetu. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji pohodništva in drugih športnih dejavnosti, saj okolica ponuja obilo priložnosti, tudi za raziskovanje s kolesom.

Salzburg

Salzburg | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Obiščite Mozartovo mesto in se potopite v živahno zgodovino Salzburga.

Sprehod po mestu je pravo potovanje po bogati zgodovini naše severne sosede. Od Mozartove rojstne hiše, sprehoda po mestnem jedru pa do znamenite trdnjave Hohensalzburg. Mesto ob reki Salzach velja za eno najpomembnejših kulturnih in umetniških prestolnic v Evropi.

Prehitite adventno dogajanje v mestu in se naužijte malo bolj umirjenega jesenskega vzdušja.

Baden

Baden | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Iščete popolno sprostitev? Zapeljite se do mesteca Baden, ki se nahaja v bližini Dunaja in ki je znan predvsem po čudovitih termah.

V Baden so radi zahajali že avstrijski cesarji, eden najbolj prestižnih gostov pa je svoj čas bil tudi Ludwig van Beethoven.

Mestece je pravi mali zgodovinski in arhitekturni biser. Preživite konec tedna v namakanju v termalnih vodah, sprehodite se po številnih osupljivih parkih  - občutek bo kraljevski.

 

Pet korakov za varen jesenski oddih

Predstavljamo vam nekaj ključnih nasvetov, s katerimi si boste zagotovili varne in brezskrbne počitnice, brez slabe volje zaradi napačnih finančnih odločitev.

Potovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

1# Plačujte s kartico

Pustite gotovino doma, to je eno temeljnih pravil za varno plačevanje v tujini. Vzemite le nekaj bankovcev za nujne zadeve, sicer pa imejte pri roki predvsem kartico. Vaši nakupi bodo bolj varni in transparentni.

2# Previdno na bankomatih

Ob vnašanju številke PIN na bankomatih vedno zaščitite tipkovnico pred radovednimi pogledi. PIN kodo imejte v glavi, nikakor pa je ne zapisujte na papir ali v mobilnik.

3# Shranjujte račune

Na poti shranjujte račune, da boste lahko ob vrnitvi preverili plačani znesek. Na svojem bančnem izpisku preverite  vse svoje stroške in v 30 dneh  prijavite morebitna nepooblaščena plačila. Če se vam katera od transakcij zdi sumljiva, pokličite svojo banko  ali finančno institucijo na številko  z zadnje strani kartice.

#4 Preverite ugodnosti svoje kartice

Pozanimajte se o tem, kakšne dodatne storitve in ugodnosti imetnikom zagotavlja vaša kartica. Morda so vam na voljo turistična zavarovanja ali zabavne, ostalim nedostopne neprecenljive vsebine in doživetja. Preverite pri svoji banki ali finančni instituciji.

#5 Plačujte brezstično

Hitro, preprosto in varno – brezstično plačevanje za zneske do 15 EUR ne zahteva vnosa PIN-kode, pri višjih zneskih pa mora imetnik vnesti kodo. V obeh primerih pa vam kartice nikoli ni treba izpustiti iz rok in izpred oči, kar je pomemben element varnosti.

Izberite najboljše: brezstično kartico Mastercard

Mastercard | Foto: Mastercard brezstična tehnologija omogoča hitre in varne nakupe. Plačilo opravite tako, da le približate Mastercard brezstično kartico h kateremukoli plačilnemu terminalu, na katerem je znak za "brezstično".

Plačilo na blagajni je tako veliko hitrejše in preprostejše kot pa zamudno iskanje pravega zneska v gotovini. Svojo brezstično Mastercard kartico pa lahko povsem normalno uporabljate tudi za plačevanje na terminalih, ki ne omogočajo brezstičnega plačevanja.

Za popolno udobje uporabljajte brezstično kartico Mastercard, ki jo le prislonite na POS-terminal in plačilo je končano. Tako preprosto!

 

Podarjamo 40 evrov: Pošljite nam svoje jesenske fotografije

Nagradna igra je končana. Srečna nagrajenka je Rozka Jagodic. Čestitamo!

 

 

Ne spreglejte