Staroselci dovolili snemanje njihove zemlje. Nastali so dih jemajoči posnetki. #video

V največjem avstralskem nacionalnem parku Kakadu so prvič dovolili polete brezpilotnih letalnikov, s pomočjo katerih so posneli izjemne posnetke.

Podjetje Salty Wings je naredilo serijo videoposnetkov z naslovom Potovanje skozi Kakadu, na katerih lahko občudujemo največje znamenitosti parka, od klifov in slapov do starodavnih umetniških upodobitev.

Aborigini dovolili snemanje parka

V Kakaduju, ki je tudi pod Unescovo zaščito, že več tisočletij živijo številni staroselci. V lasti imajo več kot polovico zemlje v parku, pri upravljanju katerega tudi aktivno sodelujejo. Da so lahko z brezpilotnimi letalniki posneli park, je bila potrebna tudi njihova odobritev, poroča CNN.

"Omejitve snemanja so uveljavljene z namenom spoštovanja zemlje in kulture, hkrati pa omogočajo zaščito avstralskih nacionalnih parkov," pravi Robert Crack, direktor marketinga v turistični organizaciji Severnega teritorija, v katerem leži Kakadu.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • slomevzha / 05.09.2017. ob 12:41

    Če CNN poroča, smo lahko brezskrbni. Lahko je kaj od tega celo res, kar potrjuje dominacijo CNN-a na področju širjenja laži.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano