SiolNET. Trendi Potovanja
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodobno, svetlo in udobno stanovanje v prenovljenem avtobusu

1,31

termometer

avtobus
Foto: Instagram

Sodobni nomadi si neredko mobilno domovanje uredijo v prenovljenem kombiju, tovornjaku ali avtobusu. Tako je tudi v primeru 30-letne Američanke, ki si je udobno in sodobno bivališče zasnovala v starem avtobusu.

avtobus Foto: Instagram

Jessie Lipski si je avtobus iz leta 1966, nekdaj polnega sedežev, postavljenih v vrste, kupila pred tremi leti. Kmalu zatem se je lotila preobrazbe prevoznega sredstva v sodobno bivališče, ki se razteza na 35 kvadratnih metrih. V njem pa sta dve spalnici, kopalnica in popolnoma opremljena kuhinja.

Pri notranji opremi se je lastnica doma na kolesih odločila za izčiščeno, minimalistično oblikovanje. Pri čemer med materiali prevladuje les, med barvami pa bela, zaradi česar vse skupaj deluje zelo zračno.

Z domom na kolesih se je začelo tudi drugačno življenje

Preobrazba starega avtobusa, ki ga je kupila prek eBaya, je trajala tri mesece, z bivanjem v njem pa se je za 30-letnico začelo tudi drugačno življenje.

"Ko sem končala fakulteto, sem živela v New Yorku, kjer sem ugotovila, koliko časa ljudje izgubljajo osredotočeni na fizične predmete: nakup in izguba," je povedala v enem izmed intervjujev za tuje medije. "Veliko od teh predmetov, po mojem mnenju, ni nujnih za izpolnjeno življenje. Spoznala sem, da lahko čas in čustveno energijo, posvečeno fizičnim predmetom, bolje porabimo. To je iskra, ki me je pripeljala do novega življenjskega načina."

A ker ima Jeesie Lipski potovalne načrte in ker velikega nekdanjega avtobusa ne more sama voziti, se je odločila za njegovo prodajo. Vendar pa si bo tudi svoj naslednji dom uredila na kolesih.

stanovanje v avtobusu Dom Iz šolskega avtobusa v dom za šestčlansko družino #foto Katja Živec in Miroslav Jan Kadlec Trendi Slovenka in Čeh, ki živita kot nomada #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin