Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Petek,
15. 12. 2017,
11.49

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Smučarski klub Snežinka smučišče v središču Ljubljane smučišče v središču mesta smučanje Ljubljana smučišče zimska rekreacija

Petek, 15. 12. 2017, 11.49

5 let, 5 mesecev

Smučišče v središču Ljubljane: "Zimski šport v ne prav standardnih pogojih"

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
smučišče | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

12 metrov v širino in približno 30 metrov v dolžino bo merilo smučišče, ki ga te dni postavljajo v središču Ljubljane. Zasnežili ga bodo v nedeljo.

To zimo bodo otroci do šestega leta starosti lahko smučali kar v središču Ljubljane. Smučišče Kameleon na Novem trgu bo stalo od 18. decembra do 19. januarja.  Odprto bo od 10. do 19. ure, smučanje in izposoja nove opreme pa bosta brezplačna.

Prvi stik otrok s smučarsko opremo

"Smučanje želimo približati čim večjemu krogu, otrokom pa ponuditi prvi stik s smučarsko opremo in snegom. Da se naučijo preproste spremembe smeri in ustavljanja. Ne moremo pričakovati, da bodo na tem smučišču pridobili veliko znanja, šlo bo za prve korake in prilagoditev opremi," pravi Tomaž Žugel iz Smučarskega kluba Snežinka, enega od organizatorjev začasnega prizorišča v mestu.

Umetno smučišče bo stalo od 18. decembra do 19. januarja.  | Foto: Ana Kovač Umetno smučišče bo stalo od 18. decembra do 19. januarja. Foto: Ana Kovač

Mini smučišče je del projekta Vsi na smuči, ki želi v najmlajših spodbuditi veselje do aktivnega preživljanja prostega časa ter jim omogočiti izkušnjo alpskega smučanja ne glede na njihov socialni status, je tudi izhodišče organizatorjev.

V dopoldanskem času bodo na Kameleonu potekali tečaji za organizirane skupine otrok iz ljubljanskih vrtcev, v popoldanskem pa za otroke v spremstvu staršev. smučišče | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Smučanje v Tivoliju?

Na vprašanje, zakaj so za postavitev smučišča izbrali središče Ljubljane in o možnostih njegove vzpostavitve v Tivoliju, Žugel odgovarja:

"V Tivoliju smo veliko bolj odvisni od vremenskih razmer, na tem smučišču je manjša površina in tako bo veliko lažje zagotoviti sneg. V središču pa smo ga želeli postaviti zaradi največje frekvence ljudi, večje dostopnosti in da pokažemo, da se da nekaj zavojev narediti tudi v ne prav standardnih pogojih."

Pri tem še omeni, da so umetno smučišče pred leti postavili tudi v BTC-ju.

Preberite še:
-> Drsališče v Parku Zvezda
Ne spreglejte