Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

dopust poletne počitnice Grčija počitnice Počitnice.si potovanja PR članek

Petek, 9. 12. 2022, 7.00

1 leto, 4 mesece

Rezervirajte poletne počitnice v Grčiji še danes in ujemite neverjetne first minute popuste!

Oglasno sporočilo
počitnice.si | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ne glede na to, ali gre za veličino starodavnih najdišč, dih jemajoče sončne zahode ali zabavne večere v pristnih tavernah ob zvokih sirtakija – Grčija na svojih obiskovalcih pusti dolgotrajen vtis. Že vrsto let se uvršča na seznam najbolj priljubljenih poletnih destinacij sveta, mi pa vam ponujamo popoln razlog, zakaj je v 2023 počitnice vsekakor vredno preživeti v Grčiji: zaradi izjemnih first minute prihrankov, tudi do –30 odstotkov!

Grčija se že vrsto let uvršča na seznam najbolj priljubljenih počitniških destinacij, saj ponuja vse, kar si še tako zahteven turist želi od poletja: kristalno čisto morje, osupljivo kulturno-zgodovinsko dediščino, čarobno naravo, odlično kulinariko in številne idilične otoke, ki kar vabijo k raziskovanju. Če k temu dodamo še neverjetne first minute popuste na počitniške pakete za poletje 2023, večjih dilem ne bi smelo biti: poleti se vidimo v Grčiji!

Poletni oddih v Grčiji je leta 2023 bližje kot kadarkoli do zdaj! Rezervirajte še danes in si zagotovite tudi do 30 odstotkov popusta na celoten počitniški paket, ki vključuje letalski prevoz, 20 kilogramov oddane prtljage na osebo, prevoz z letališča do izbrane namestitve in nazaj ter slovenskega predstavnika na destinaciji!

počitnice.si | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Tako celinska Grčija z glavnim mestom Atene, znamenito akropolo in številnimi templji kot njeni pravljični otoki so pravo zatočišče za popoln počitniški odklop od vsakdanjega hektičnega sveta. Ravno zato so v spletni turistični agenciji Počitnice.si, kjer imajo na enem mestu zbrane ponudbe vseh organizatorjev potovanj v širši regiji, pripravili posebno first minute ponudbo, ki je nikakor ne smete zamuditi: do 31. 1. si namreč nepozabne počitnice v Grčiji lahko zagotovite po izjemno ugodnih cenah, tudi do 30 odstotkov ugodneje! Ponudba, ki je v luči stalnih podražitev vsekakor ne gre zamuditi!

Pozor, posebni first minute popusti trajajo samo do 31. 1., zato nikar ne čakajte! Še danes si oglejte ponudbo počitnic v Grčiji na Počitnice.si in izberite najboljši paket za svoj okus. Za povpraševanje in pripravo ponudb so vam izkušeni svetovalci na Počitnice.si vselej na voljo tudi na elektronskem naslovu info@pocitnice.si in telefonski številki 01/280 30 00, če si želite bolj osebnega pristopa, pa jih lahko od ponedeljka do sobote obiščete tudi v njihovi poslovalnici v nakupovalnih središčih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

Zakaj so počitnice v Grčiji vedno prava izbira?

Razlogov za priljubljenost Grčije kot počitniške destinacije je veliko: dobre letalske povezave, bližina, varnost in prečudovite plaže, ki so znane po vsem svetu. Antične znamenitosti in spomeniki brez besed pripovedujejo zgodbo o neki civilizaciji, ki je ključno zaznamovala evropsko zgodovino in kulturo, aktualni pa so še danes. Zagotovo vas bosta navdušili tudi narava in številne znamenitosti, športni navdušenci pa se boste lahko kratkočasili s številnimi vodnimi športi, kot so kajtanje, surfanje in potapljanje. Več kot dovolj razlogov torej, da izkoristite ekskluzivno first minute ponudbo in si zagotovite poletne počitnice v Grčiji po izjemni ceni – tudi do 30 odstotkov ugodneje!

počitnice.si | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Na Počitnice.si lahko izbirate v bogati ponudbi različnih namestitev tako v celinski Grčiji kot na njenih otokih. Izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali najti popoln aranžma za vas in vaše najdražje. Če radi raziskujete lokalno kulinariko in si čez dan ogledujete znamenitosti, se boste najbrž odločili za najem apartmaja/studia ali za polpenzion v hotelu oziroma nočitev z zajtrkom. Tistim, ki si na poletnem oddihu želite predvsem počitka, ter družinam z otroki pa priporočamo izbiro hotela s ponudbo all inclusive, kjer so v ceni vključeni vsi obroki, prigrizki, alkoholne in brezalkoholne pijače ter bogata dnevna in večerna animacija za vse generacije. Številni hoteli ob tem ponujajo še možnost enkratnega vstopa v bližnji vodni park, česar se bodo zagotovo razveselili mladi – in mladi po srcu, seveda.

Popolno vzdušje bodo dopolnili gostoljubni ter vselej nasmejani domačini, ki so znani užitkarji ter prvaki v posedanju po kavarnah, tavernah, klubih in bouzoukiah – priljubljenih nočnih klubih, kjer vrtijo grško glasbo. Vsekakor velja omeniti še grško kulinariko, ki je bogata z zelenjavo, sadjem, olivnim oljem in sirom feta ter značilnimi, tradicionalnimi sladicami, ki jih obožuje mlado in staro. Znamenitosti, kombinirane z dobro hrano in obilo priložnostmi za sprostitev na prečudovitih plažah = formula za popoln dopust, ki vam bo ostal v izjemno lepem spominu.

Grčija: celina ali otoki?

Tako celinska Grčija kot njeni otoki so čudoviti, brez izjeme. Na celini je vsaj kratkega postanka vredno glavno mesto Atene, kjer lahko obiščete znamenito akropolo, številne templje, zanimive muzeje in mnogo drugega. Poleg Aten velja obiskati tudi mesto Meteora, kjer se lahko povzpnete do samostanov, postavljenih na visokih skalnih formacijah. Ne gre izpustiti niti znamenitega in skrivnostnega svetišča v Delfih, kjer si lahko ogledate čudovite ostaline daljne preteklosti. Gorata notranjost države je posejana z očarljivimi neokrnjenimi vasicami in arheološkimi zakladi, starimi več kot štiri tisočletja.

počitnice.si | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Katere grške otoke priporočajo Slovenci?

Ljubitelji morja in čudovitih plaž pa se boste zagotovo odločili za sproščujoč oddih na katerem od priljubljenih grških otokov. Zagotovo se ne boste dolgočasili na otoku Rodos, na katerega lahko poletite iz Ljubljane ali Gradca. Pohvali se lahko z najlepšimi plažami v državi in na svetu, ob tem pa se ponaša tudi z najrazličnejšimi znamenitostmi iz obdobja antične Grčije in Bizantinskega cesarstva, ki so pomembno zaznamovala zgodovino tega območja. Vsekakor se velja sprehoditi po srednjeveškem mestu Rodos, si ogledati slavno akropolo v Lindosu ter različne utrdbe in čudovite zgradbe.

počitnice.si | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Z neposrednim letom iz Ljubljane in Gradca lahko poletite tudi na vedno sončno Kreto, rojstni kraj boga Zevsa in najjužnejši del Evrope, ki se je razvijal kot kulturni most treh celin. Arabci, Osmanski Turki, Benečani in Minojci so skozi stoletja oblikovali identiteto Krete, ki je posejana z utrdbami, bogatimi renesančnimi stavbami Benečanov, pa tudi mošejami in turškim kopališčem. Na zahodu ne smete zgrešiti plaže Elafonizi, do katere vodi dolga, a zanimiva pot, nagrada pa je pogled na turkizno morje, ki z rahlim valovanjem premika rožnati pesek po obali.

Med izjemno priljubljena grška otoka sodita tudi Lefkas in Karpatos, na katera boste lahko skozi celotno poletje 2023 poleteli neposredno z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Lefkas leži v Ionskem morju in slovi po prečudoviti pokrajini in kristalno čistem morju. Otok se lahko pohvali z najlepšimi plažami v sredozemskem morju, nekatere med njimi so uvrstili celo med najlepše na svetu. Karpatos pa se nahaja v Egejskem morju in je drugi največji otok v Dodekanezu. Navdušil vas bo s svojo raznolikostjo in številnimi naravnimi znamenitostmi, ki si jih je vsekakor vredno ogledati. Tukaj boste lahko pozabili na vse skrbi, čez dan boste poležavali na  rajskih plažah, zvečer pa se boste prepustili odlični grški kulinariki in uživali ob ritmih sirtakija.

počitnice.si | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Otok Krf, ki leži med Jadranskim in Ionskim morjem, spada med enega bolj zelenih grških otokov. Zaradi čudovite pokrajine ga mnogi imenujejo kar smaragdni otok. Krf se lahko pohvali z zelo bogato zgodovino, kulturno dediščino, prečudovitimi plažami in neokrnjeno naravo, tako da je zelo priljubljena destinacija za počitnice, saj se tam za vsakogar nekaj najde. Grškega pridiha počitnic boste deležni tudi na Južnem Cipru – ta del otoka so namreč v preteklosti naselili Grki, zato imajo počitnice v Republiki Ciper, kamor lahko prav tako poletite iz Zagreba, izrazito grški pridih. Njegova naravna bogastva, neokrnjena narava, prijazni ljudje, odlična kulinarika in burna zgodovina so so vsekakor vredni obiska, celotno dogodivščino pa dopolni še brezskrbno poležavanje na prekrasnih peščenih, prodnatih ali skalnatih plažah. 

Možnosti za nepozabne počitnice v Grčiji je torej resnično ogromno! V turistični agenciji Počitnice.si vam bodo z veseljem pomagali izbrati popoln aranžma za vaš okus – do 31. 1. po izjemno ugodnih first minute cenah! Verjemite, denarnica vam bo hvaležna.


Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si, d. o. o.

Ne spreglejte