Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2019,
16.59

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

15

Natisni članek

potovanje prevara Hvar Hrvaška

Torek, 20. 8. 2019, 16.59

4 leta, 8 mesecev

Prevara na Hvaru: rezervirali vilo za šest tisoč evrov, prišli na gradbišče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

15

Letošnje dopustovanje na hrvaškem otoku Hvar se je za 22-letno Julie in njene prijatelje spremenilo v pravo nočno moro. Ko so prispeli do lokacije rezervirane vile, za katero so odšteli več kot šest tisoč evrov, so namreč namesto razkošne hiše zagledali umazano gradbišče, polno gradbenega materiala in strojev. 

Monako
Novice Izletniški avtobusi plačajo v Malinski na Krku (skoraj) toliko kot v Monaku

"Prevarali so nas," njene besede, ki jih je zapisala v sporočilu na družbenem omrežju Twitter, povzema hrvaška spletna stran RTL.hr. 

Julie je s prijatelji domnevno vilo rezervirala prek priljubljene platforme za rezervacije Booking.com. Za prenočišče je družba desetih prijateljev odštela 6.450 evrov, ko pa so v nedeljo prispeli na lokacijo, so zgroženo ugotovili, da vile tam sploh ni.

Niso prvi, ki so nasedli ponudbi

"Na Hvar smo prispeli 18. avgusta. Vila, ki so smo jo rezervirali, je bila očitno prevara," je še zapisala na svojem profilu na Twitterju. Poleg zapisov je objavila tudi posnetek (video zgoraj), ki dokazuje, da vile na omenjenem naslovu res ni.

"Pet ur smo porabili za razgovor s službo za pomoč uporabnikom, ki deluje v sklopu strani Booking," je dodala, a očitno je bilo vse zaman. 

"Potem ko sem stopila v stik s službo za pomoč uporabnikom, so nas na spreten način povlekli za nos. Ponudili so nam dve možnosti: da nam v desetih dneh povrnejo denar ali pa da si najdemo in rezerviramo novo prenočišče na lastne stroške. Trenutno smo v Splitu, brez prenočišča in brez rešitve," njen francoski zapis prevaja hrvaška stran.

Booking: To ni naša težava

Julie je dodala, da s prijatelji očitno niso prva skupina turistov, ki je nasedla strani Booking. "Nesprejemljivo je, da je bila rezervacija mogoča. Od soseda smo izvedeli še, da se je pred kratkim enako zgodilo tudi drugim," je zapisala, ob tem pa ni skoparila s kritikami platforme, ki je potrdila rezervacijo vilo, ki ne obstaja. 

"Služba za pomoč uporabnikom je katastrofa. Zaposleni na Bookingu nam je celo zabrusil, da to, da spimo zunaj, ni njihova težava. Neverjetno," je sklenila zapis. 

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Zasoljene cene na Hrvaškem: za kokakolo šest evrov
Ne spreglejte