SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet milijonov evrov vredna prenova živalskega vrta v Zagrebu

3

termometer

Zagrebški živalski vrt bo jesen 2016 dočakal v prenovljeni podobi, za katero bodo porabili okoli pet milijonov evrov.

Živalski vrt v Zagrebu je najbolj obiskana ustanova v hrvaški prestolnici, letno ga obišče okoli 250 tisoč ljudi, a se spopada s precej zastarelimi namestitvami za živali in infrastrukturo za obiskovalce.

V dveh letih pa naj bi zagrebški ZOO dobil veliko bolj moderno in funkcionalno podobo – le dan ali dva, preden so ga aretirali, je namreč zagrebški župan Milan Bandić skupaj z direktorico živalskega vrta predstavil načrt prenove, ki naj bi bila končana do jeseni 2016.

Večino denarja bo prispevala Evropska unija Za prenovo bodo odšteli 38 milijonov kun oziroma pet milijonov evrov, kar 95 odstotkov potrebnih sredstev so pridobili iz evropskih skladov, preostanek pa krije mesto Zagreb.

Med najpomembnejšimi novostmi, ki bodo doletele prebivalce živalskega vrta, je nova volijera (prostorna kletka) za afriške ptice, svoje bivališče pa bodo dobili tudi ogroženi dalmatinski pelikani.

Nov sklop z ogroženimi vrstami z Madagaskarja V posebnem sklopu Madagaskar bodo lahko obiskovalci stopili med lemurje in druge ogrožene vrste s tega afriškega otoka, župan Bandić pa je tudi obljubil, da bodo v Zagreb v dveh letih prišle tudi žirafe, ki jih do zdaj niso imeli.

Za udobje obiskovalcev bodo medtem uredili novi glavni vhod z infocentrom, nov izhod, dva mosta, prodajalno spominkov ter restavracijo s teraso.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin