SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj romantičen kraj na svetu

3

termometer

Različni portali ta teden kar tekmujejo, kateri bo objavil boljšo lestvico najbolj romantičnih krajev na svetu.

Na vseh seznamih se pojavljajo Pariz, New York in Benetke, pa kakšna tropska destinacija, recimo Bali, Havaji ali kaj podobnega, visoko na seznamu pa je tudi Kenija, v zadnjem času najbolj Mount Kenya, kjer je princ William zaprosil Kate v koči brez elektrike za 600 dolarjev na noč.

Z romantičnimi destinacijami je tako, da že zaradi svojega renomeja včasih težko izpolnijo pričakovanja. Sploh pa – kaj pa je romantičen trenutek? Je to takrat, ko poči šampanjec, ko v trebuhu začutimo ščemenje ali takrat, ko smo le v popolni harmoniji s seboj in naravo in smo preprosto srečni? In ali je nujno za romantiko opazovati sončni zahod in sedeti na plaži? Kdo ve. Vsakdo izmed nas ima svojo zbirko najbolj romantičnih krajev. Moja je takšna. Vrstni red je naključen.

Noč ob kraterju Strombolija, obsijana z občasnimi izbruhi rdeče magme in s hladom poznopomladne noči.

Neverjeten in enkraten sončni zahod na strunjanskem klifu, ko je ves Tržaški zaliv gorel od rdeče zarje, ki se je prepletala med temno sivimi oblaki.

Spontani piknik z bageto, pikantno klobaso, zrelim sirom in steklenico bordojca v enem izmed pariških mestnih parkov.

Spanje na vrhu peščene sipine na začetku puščave Rub al Khali, velikega praznega kvadrata Arabskega polotoka, vedoč da od ognja pred šotorom naslednjih tisoč kilometrov skorajda ni žive duše.

Prvo sonce zemeljskega dneva v leseni koči na plaži Samoe, ko velika rdeča krogla počasi leze iz prostranega Pacifika.

Popolna novozelandska idila ob gorskem jezeru, v ozadju gore z ledeniki, na zeleni travi ob koči pa bele ovčice, ki sijejo v globoko modrem nebu.

Plavanje v mraku na eni menda najlepših plaž na svetu Anse Source d'Argent na Sejšelih, ko so vsi turisti že varno spravljeni v hotelih in imate plažo le zase.

In ob vseh teh romantičnih krajih se izkaže, da ni pomembno kje, temveč s kom. In včasih je romanca mogoča tudi v ednini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin