Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Petek,
19. 6. 2015,
13.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hrvaška Dalmacija

Petek, 19. 6. 2015, 13.55

8 let

Luksuzne vile na Hrvaškem, kjer izpolnijo različne želje premožnih gostov

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška v svoji turistični ponudbi lahko ponudi tudi pravo razkošje. Vil na mirnih lokacijah z izbranimi kuharji, vinsko kletjo in zasebno plažo ne manjka. Razprodane so mesece vnaprej.

Dubrovnik z okolico je med najbolj priljubljenimi lokacijami za premožne turiste, sledi povpraševanje po luksuznih vilah na Hvaru in v Istri, vse več zanimanja pa je tudi za prestižno počitniško bivanje v Splitu in njegovi okolici.

A razkošna vila na izbrani lokaciji z bazenom, zasebno plažo, vinsko kletjo in kuharjem ter butlerjem je lahko šele začetek želja na seznamu luksuznega počitnikovanja. Razkošje na kopnem lahko velikokrat spremljajo tudi jahta, luksuzni avtomobili pred vilo, lahko tudi v obliki štirih ferrarijev, in celo zahteva po tem, da je pred hišo mogoče pristati s helikopterjem.

Vila Bellavista, Dubrovnik

Pod vilo Bellavista na klifu se odpira pogled na dubrovniško morje. Hiša s šestimi spalnicami, z zunanjim bazenom, terasami s prekrasnimi razgledi in parkom stoji v zgodovinskem mestnem jedru. Za noč v njej je treba odšteti 7.700 evrov.

Vila Split, Split

Več kot sto let stara splitska vila je zaščitena kot državni kulturni spomenik. Stoji v mirnem delu mesta, zgodovinskem predelu. Obkrožena je s čednimi vrtovi, skoraj vsaka izmed sob pa navdušuje z razgledom na morje. Če pa si poleg kopanja v bazenu zaželite morja, je plaža le lučaj stran. Za noč v njej je treba odšteti med 1.100 in 2.400 evrov.

Vila Green Garden, Dubrovnik

Preteklost, prepletena z razkošjem, to je zaščitni znak te dubrovniške vile, obkrožene z mestnim obzidjem in zelenjem. V njej sta zasebnost in mir zagotovljena. Za noč v njej je treba odšteti med 600 in tisoč evri na noč.

Vila Art Deco, Dubrovnik

Prostorna vila Art Deco stoji v elitni dubrovniški soseski, nedaleč stran od zgodovinskega mestnega jedra. Zgrajena je bila leta 1938, prenovljena pred dvema letoma, razteza pa se čez štiri nadstropja in lahko gosti do 13 ljudi. Kot se za razkošje spodobi, so tu tudi zunanji bazen, velik vrt in terase. Za noč v njej je treba odšteti med 400 in 1.100 evri.

Vila Hvar, Hvar

Elegantna kamnita vila Hvar ima izvrstno lokacijo na enem od najbolj sončnih dalmatinskih tokov. Zgrajena je bila v 17. stoletju, od takrat pa je spremenila že več notranjih podob, zdajšnja je osvežena. Njena notranjost se razteza čez tri nadstropja, v njej pa je mogoče najti tudi jaccuzi, masažno mizo in savno. Pravijo, da so večerni razgledi na morje nepozabni. Za noč v njej je treba odšteti med 720 evrov in dva tisoč evrov.

Vila Isabella, Primošten

Vila ob morju je prostorna, radodarna tudi z razgledi. S plaže je mogoče v najkrajšem času pobegniti na ležalnike ob bazenu. Večerje na terasi in zajtrke prav tako pa dodatno začini še okolica hiše. Za noč v njej je treba odšteti med 870 in dva tisoč evrov.

Ne spreglejte