SiolNET. Trendi Potovanja
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luksuzne počitnice na nekdanjem posestvu Pabla Escobarja #foto

2,70

termometer

Mehika
Foto: Arhiv Casa Malca

Butični mehiški hotel Casa Malca naseljujejo umetniška dela, kar ne čudi, saj je njegov lastnik newyorški prodajalec umetnin, ki se je pred leti podal tudi v turistične vode. Dopustniški prostor, kjer si človek zlahka zamisli oddih, je ustvaril na nekdanjem posestvu zloglasnega preprodajalca mamil.

Že vhod v hotel Casa Malca napoveduje čarobni kraj. Že vhod v hotel Casa Malca napoveduje čarobni kraj. Foto: Arhiv Casa Malca

Hotel Casa Malca stoji v Tulumu, v majevskem mestu z belo peščeno plažo, ki jo obliva Karibsko morje. Nad vsem tem je bil očaran tudi newyorški trgovec s sodobno umetnostjo Lio Malca, ki je sem prvič prišel leta 2012 in s ciljem, da najde pravo zemljišče za nakup, svoje bivanje tu podaljšal.

Bela peščena plaža je bila eden izmed razlogov, da je newyorški trgovec s sodobno umetnostjo Lio Malca tu odprl hotel. Bela peščena plaža je bila eden izmed razlogov, da je newyorški trgovec s sodobno umetnostjo Lio Malca tu odprl hotel. Foto: Arhiv Casa Malca

Najbolj ga je prepričalo posestvo, ki je nekoč že bilo v rokah trgovca, in sicer zloglasnega kolumbijskega kralja kokaina Pabla Escobarja. Po njegovi smrti leta 1993 je bila vila dolgo zapuščena, deset let kasneje pa so jo vrnili njenemu prvemu lastniku. Leta 2012 jo je kupil Malca in iz nje naredil dopustniški svet zase, v katerega je premišljeno vpletel umetnine iz svoje zasebne zbirke.

Mehika Foto: Arhiv Casa Malca

Od sobe do sobe

Hotel je rasel postopno, sprva je imel devet sob, zdaj pa jih je že več kot 35. V načrtu je še nekaj novih, v vseh pa se prepletajo izbrano oblikovanje in umetniška dela, vsaka ima tudi svojo zgodbo.

Soba z neposrednim dostopom do plaže Soba z neposrednim dostopom do plaže Foto: Arhiv Casa Malca
Prostorski scenariji hotela Casa Malca

Mehika Foto: Arhiv Casa Malca

Mehika Foto: Casa Malca / Facebook

Mehika Foto: Casa Malca / Facebook

Mehika Foto: Arhiv Casa Malca

Mehika Foto: Arhiv Casa Malca

Mehika Foto: Arhiv Casa Malca

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin